Bakan Yardımcısı: gözaltına alınan 35 koyun serbest bırakıldı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisine giren koyunlar gözaltına alındı ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Haberi okuyanlar belki şaka zannedebilir ancak şaka değil. TBMM çatısı altında yaşanan tartışmadan bahsediyoruz.

Güvenlik Soruşturması teklifinin Meclis’teki görüşmeleri sırasında CHP’li vekil Mahmut Tanal, Ceylanpınar’da TİGEM’in arazisinde otladıkları gerekçesiyle çok sayıda koyunun gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yardımcısı, gerekli işlemlerin ardından 35 koyunun serbest bırakıldığını bildirdi.

TANAL: CEYLANPINAR’DA KOYUNLAR GÖZALTINDA

Komisyon sıralarında oturan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’a çağrıda bulunarak sorunun çözüme kavuşturulmasını talep eden Tanal, “Sayın Başkanım, şimdi bana telefon geldi, çok önemli bir sorun. Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesinde 100 tane koyunu bugün gözaltına almışlar. Sayın Bakan Yardımcım. Ya, koyun gözaltına alınır mı? Bu koyunların gözaltına alınması hem hayvancılığın geliştirilmesine hem de üretimin geliştirilmesine aykırı, Anayasa’ya aykırı” dedi.

Ülkeyi soyup soğana çeviren AKP iktidarı “Allah’ın merasında” otlayan koyunu hırsızlıktan yakalayıp gözaltına aldı. Bu şekilde yolsuzlukların üzerine ne şekilde gittiğini de göstermiş oldu… Henüz tutuklanan koyun olmadığı, 35 koyunun serbest bırakıldığı, kalan koyunların ise savcılığa sevk edilip edilmediği bilgisi henüz paylaşılmadı…

Sosyal ağlarda paylaşın