Faşist Çetelerden Hrant Dink Vakfı’na TEHDİT!

Dün Gökçek’in cenazesini yakmakla… Gazi’yi yakıp yıkmakla tehdit edenler, şimdi Hrant Dink Vakfı ve avukatlarını tehdit ettiler.


Faşist çeteler, Gazi’nin yoksul ve devrimci halkını tehdit ederken söyledikleri gibi, bu tehditde de “bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini kullandılar.


Halkın tarihsel cevabını buradan onlara hatırlatalım: “Geldiğiniz gibi gidersiniz… “

Terör estirenler yine aynı. İşlemedikleri suç yok, terör estirmedikleri yer yok, masum halkı zindanlara atan tepedeki sandelyelerine kendilerini zorla bağlamış olanlar da aynı.


Terör estirmek silahla, kurşunla olur diyorsanız evet onlarda o da var.


Bugüne kadar kaç masum canları kurşunla vurdular hiç çekinmeden.
Ülkesini ve halkını savunan terörist, Gazete yazarları ve kitap yazarları terörist, gitar çalan, müzik üreten, ses sanatçısı olan terörist, ekmek almaya giden lakin evine dönemeyen çocuk terörist, işçiler, eğitimciler terörist, Avukatlar, hakimler, Adalet isteyenler, terörist ilan edildi…
Bu liste daha uzar gider böyle, çünkü zalimler ve onların yöntemleri aynı.


Kim bunlar…


Gitar çaldığı için, konser vermek istediği için Ölüm Orucunda şehit düşen İbrahim Gökçek’in cenazesinde yapmadıklarını bırakmayanlar, cenazeye her türlü saygısızlığı yapanlar, bir babanın anannın evlat acısına başka acılar katanlar, cenazeyi çıkartıp yakarız diyenler.


Hep Aynı…


Gazeteci Hrant Dink , 19 Ocak 2007 tarihinde kurucusu olduğu AGOS gazetesinin önünde katledilmişti. Önceden sürekli tehditler aldığı ve bu tehditler gerekli yerlere bildirildiği halde, önemlerin alınmadığı bir suikast sonucu katledildi Hrant Dink.


13 yıl sonra yine aynı tehditler, bu defa Hrant Dink Vakfı’na, Rakel Dink ve vakıf avukatlarına yönelik olarak gündeme geldi. Vakıf çalışanlarına ve avukatlarına ölüm tehditleri savuruluyor. Faşist Çeteler, bu tehditten önce İstanbul Kuzguncuk’ta bir kilisenin haçını kırarken, sonra da Hrant Dink vakfına tehdit maili gönderdiledr. Çeteler bu mailde, “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandılar ve “ülkeyi terketmeleri gerektiğini” belirttiler.


Kuşku yok ki Gökçek’in cenazesindeki saldırı, sonrasında faşist kontrgerilla çetelerinin silahlarıyla Gazi halkına yönelik tehdit açıklamaları ve Hrant Dink vakfına yönelik saldırı, aynı saldırının parçalarıdır ve halkın mücadelesi karşısında, faşist çeteler halka saldırtılmaktadır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.