Faşist AKP’nin Gözaltı ve Tutuklama Terörüne karşı Halktan Büyük Tepki

Avrupa( GHA)

İstanbul Çağlayan Adliyesine iki halk kurtuluş savaşçısının düzenlediği baskın sonrası AKP’nin katil çeteci polisleri kurumlara, evlere, derneklere saldırmış, orada bulunan genç, yaşlı, hasta kim varsa gözaltına aldı ve 53 kişiyi tutukladı. Bu soygun düzenin karşısında duran halk, gözaltı terörüne tepki gösteriyor. Aralarında sendikalar, dernekler, kurumlar ve baroların da bulunduğu çok sayıda kurum, gözaltına alınanların ve tutuklananların serbest bırakılmasını istedi.

Halk Cephesi: Saldırılar Faşizmin Acizliğidir Kazanacak Olan Adalet Mücadelemizdir

Gözaltı ve tutuklamalara ilişkin açıklamada bulunan Halk Cephesi, ‘Çağlayan Adalet eyleminin hazımsızlığını yaşayan faşizm 6 Şubat günü öğlen saatlerinde birçok kurum ve halkın evlerini basarak talan etmiştir. TAYAD’lı Mehmet Güvel’in evi onlarca özel harekât ve siyasi şube polislerince basılmış ve evde bulunan yaklaşık 10 kişi işkencelerle gözaltına alınmıştır. dedi.

Halk Cephesi açıklamaında, ‘Ne baskınlarınız ne gözaltılarınız ne işkenceleriniz ne de katliamlarınız halkın adaletini haykırmaya ve de halkın adalet mücadelesini büyütmemize engel olamaz. Mahallelerimizi, kurumlarımızı yıkıp dökseniz de yerle bir etseniz de biz küllerimizden yeniden doğarız. Mahallelerimiz, kurumlarımız, evlerimiz mevziilerimizdir. Biz mevziilerimizi terk etmiyoruz. Her mevziimizde direniş kazanacak ve faşizm kaybedecek.
En sağır kulaklara ateşli bir sabırla umudu tarakalarımızın sesiyle haykırmaya ve halkımızın adaleti olmaya devam edeceğiz.
“Taşa Tohum Ekiyoruz, Biliyoruz Taş Çatlayacak!”

İstanbul Halkın Hukuk Bürosu; Meslektaşlarımız serbest bırakılsın

AKP faşizminin 6 Şubat öğle saatlerinde acizce kapılarını kırarak basması ve Halkın Avukatlarından Av. Betül Vangölü Kozağaçlı, Av. Didem Baydar Ünsal, Av. Seda Şaraldı ve Av. Berrak Çağlar’ın gözaltına alması üzerine hukuk örgütleri ve dernekleri serbest bırakılmaları çağrısında bulunan İstanbul Halkın Hukuk Bürosu, Gözaltına alınıp tutuklanan meslektaşlarına özgürlük talep etti.

Halkın sağlıkçıları, Bizi Yıldıramazsınız

Halkın sağlıkçıları yaptıkları yazılı açıklamada, faşist devletin gözaltı ve tutuklamalarını protesto etti. yapılan yazılı açıklamada, AKP faşizminin ‘Çağlayan eylemi sonrası acizliklerinden biri de sağlık emekçilerine yönelik olmuştur. Gözaltı saldırılarında sağlık emekçisi olan Dr. Barış Kaya, Dilan Bilge ve Meryem Özsöğüt de gözaltına alınan sağlıkçılardandır.Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Bugün (9 Şubat) Çağlayan Adliyesi’nde sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılacaklarını söylediler. Bir an önce arkadaşlarımız serbest bırakılsın, tüm halkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz.”’ denildi.

TAYAD, Ailelerimizi savunmaya devam edeceğiz

Çağlayan Adliyesi’ne iki Halk Kurtuluş savaşçısının düzenlediği baskın sonrasında, katil, çeteci mafyacı AKP polisi kurumları, evleri, dernekleri basarak insanları gözaltına almış ve kendi korkularını gizlemeye çalışmıştı. TAYAD‘lı aileler bugün bir açıklama yaparak, “Faşizmin devrimci kurumlara yönelik baskınları acizliğinin göstergesidir” dedi.

TAYAD adına bir açıklama yapan Feridun Osmanağaoğlu, Çağlayan eylemi sonrası azgınca devrimcilere, ilericilere saldıran AKP’nin faşist polislerinin baskın yapıp talan ettiği kurumlardan biri de TAYAD’lı Aileler’in kurumu oldu. “Tüm baskılara rağmen TAYAD onurlu mücadelesini ve çocuklarını savunmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Grup Yorum; Her Koşulda Sanatımızı Yapacağız

Grup Yorum gözaltı ve tutuklamalara ilişkin yaptığı açıklamada, Halk düşmanı, sanat düşmanı AKP kurumumuzu bir kez daha talan etti, enstrümanlarımızı parçaladı ve yoldaşlarımızı işkenceyle gözaltına aldı. dedi.
Yorum açıklamasında,’ Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi halkın sanatını yapmaktan vazgeçiremeyecekler.
1999 Marmara depremi sonrası katledilen halkımızın şarkısını yaptık. 6 Şubat 2023 depreminin şarkısını yaptık ve bundan sonra da adaletsizliklere, katliamlara karşı halkımızın öfkesinin, acılarının ve isyanlarının sesi olmaya devam edeceğiz. Katilleri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Biz ağlarken gülenleri unutmayacağız, affetmeyeceğiz.
Hiç bir baskı, hiç bir baskın, hiç bir terör demagojisi bizi sanat anlayışımızdan vazgeçiremeyecek, halkımızdan kopartmayacak. Çünkü biz halkın kendisiyiz. Hangi koşulda olursa olsun bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz. Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi 39 yıldır yıldıramadı, yıldıramayacak’

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın