FAŞİST 129 YASASINA KARŞI Belçika-İngiltere-Avusturya-Yunanistan ALMANYA KONSOLOSLUKLARI ÖNÜNDE EYLEMLER

Alman emperyalizminin, faşist 129 AB yasalarıyla dört devrimciyi tutsak etmesine karşı, Avrupa’nın her yanından eylemler yapılıyor; Alman emperyalizminden hesap soruluyor.

5 Mayıs’ta, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Halk Cepheliler, Almanya Konsolosluklarının önünde yaptıkları eylemlerle hesap sordular.
Anti Emperyalist Cephe’nin yaptığı çağrı ile Avrupa’nın bir çok şehrinde eylemler yapıldı.
Şurası açıktır ki, Almanya emperyalizmi, faşist 129 yasasıyla bu baskı ve terörü sürdürdüğü müddetçe, Almanya konsoloslukları da eylemlerin hedefi olmaya devam edecektir.

BELÇİKA-BRÜKSEL:
Belçika’da, Belçika Halk Cephesi ve Anti-Emperyalist Cephe, Brüksel’de Almanya Konsolosluğu önünde yaptığı eylemle, Alman emperyalizmini protesto etti.
Konsolosluk önünde 1 saat boyunca sürdürülen eylemde, Açlık Grevi direnişinin 50. gününe ulaşan Eda Deniz Haydaroğlu’nun taleplerinin kabul edilmesi istendi.
Konsolosluk önünde yapılan konuşmalarda, Alman devletinin emperyalizme karşı mücadele edenleri terörist ilan ettiği ancak gerçek teröristin kendileri olduğu anlatıldı…

YUNANİSTAN-SELANİK:
Yunanistan Halk Cephesi, Selanik’te bulunan Alman Konsolosluğu önünde 5 Mayıs’ta yaptığı eylemle, Eda Deniz Haydaroğlu’nun direnişini desteklediklerini ve taleplerinin kabul edilmesini istediklerini dile getirdiler.
Eylemde “Almanya Hapishanelerindeki Dört Siyasi Tutsak Serbest Bırakılsın, Eda Deniz Haydaroğlu’nun Talepleri Kabul Edilsin, HALK CEPHESİ” yazılı bir pankart açıldı.
Eylem sırasında, açlık grevi direnişinin taleplerini içeren bir dilekçe konsolosluk görevlilerine teslim edildi.

AVUSTURYA-VİYANA:

5 Mayıs Günü Viyana’da Almanya Konsolosluğu önünde yapılan eylemle, Eda Deniz Haydaroğlu’nun direnişi selamlandı.
Almanya Konsolosluğu önünde yapılan eylemde, Almanya’nın faşist baskıları protesto edilip, Eda Deniz HAYDAROĞLU’nun taleplerinin kabul edilmesi istendi. Atılan sloganlarla ve çalınan Grup Yorum Marşlarıyla Eda Deniz selamlandı…
1 saat süren eylemde, “dört devrimci, vatanseveri Alman Emperyalizminin elinden alana kadar da mücadelemiz devam edecektir…” denildi.

İNGİLTERE-LONDRA:


Faşist 129 Yasalarına Karşı Almanya Büyükelçiliği önünde eylem yapıldı.
Eylemde, 50 gündür açlık grevinde olan Eda Deniz Haydaroğlu’nun taleplerinin kabul edilmesi ve bir yılı aşkın süredir 129 ab gerekçe gösterilerek tutuklanan Özgül Emre, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan’ın tahliye edilmesi talep edildi.
Eylem sırasında Almanya Büyükelçiliğindeki polisin dışarı çıkıp resim çekmesi de protesto edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın