Eda Deniz ve Almanya Hapishanelerindeki Özgür Tutsaklar İçin; DESTEK AÇLIK GREVLERİ Devam Ediyor

Eda Deniz Haydaroğlu’nun Emre Özgül, İhsan Cibelik, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan’ın serbest bırakılması ve faşist 129 Yasasının kaldırılması için başlattığı Süresiz Açlık Grevi 50. güne ulaşırken, destek açlık grevleri de devam ediyor.
Halen Yunanistan’dan Maria Karatza ve Ferhat Ertürk, İngiltere’den Çağrı Güler ve Grup Yorum’dan Eylem Eroğlu, 15 günlük ve 10g günlük destek açlık grevindeler.

18 Mart’ta başlayan Süresiz Açlık Grevi’nin başından bu yana, Avrupa’nın tüm ülkelerinden destek eylemleri yapılıyor.

YUNANİSTAN:
Halen Yunanistan’dan iki kişi destek açlık grevinde.
Yunanistan’dan Maria Karatza 15 Günlük destek açlık grevi yapıyor.
Yine Yunanistan’da Halk Cepheli Ferhat Ertürk de, Eda Deniz’in açlık grevini ve talebini desteklemek için 15 Günlük Destek Açlık Grevi yapıyor.

İNGİLTERE:
İngiltere’de Çağrı Güler, Eda Deniz’in açlık grevini ve taleplerini desteklemek için 3 Mayıs’ta 15 günlük destek açlık grevine başladı.

DUİSBURG:
Grup Yorum üyesi Eylem Eroğlu da 10 Günlük destek açlık grevinde.
Grup Yorum üyeleri, açlıklarıyla ve türküleriyle, çıktıkları her sahnede, 129 direnişinin sesi oluyorlar.

1 GÜNLÜK DESTEK AÇLIK GREVİLERİ

Uzun süreli destek açlık grevlerinin dışında, cumartesi günleri, çeşitli ülkelerde bir günlük destek açlık grevleri yapılıyor.
Son olarak 5 Mayıs’ta Yunanistan’da 15 kişi, Fransa’da 15 kişi, Avusturya’da 2 kişi bir günlük destek açlık grevi yaptılar.

SÜRESİZ AÇLIK GREVİ HER YERDE

HAMBURG: Hamburg’da geleneksel olarak her yıl yapılan ve binlerce kişinin katıldığı Liman Festivali’ne bu yıl “Faşist 129 yasaları kaldırılsın” Komitesi de katıldı.
5-7 Mayısta festivalde açlık greviyle ilgili 400 bildiri dağıtıldı. Ayrıca faşist 129 yasalarına karşı imzalar toplandı.

MATHAUSEN: Avusturya’daki Nazi Toplama Kampı Mauthausen’deki anma töreninde, Halk Cepheliler tarafından Eda Deniz Haydaroğlu’nun açlık grevi ve talepleriyle ilgili bildiri dağıtıldı.

ALMANYA: Direnişçi Eda Deniz Haydaroğlu ve Almanya Dev-Gençliler, 6 Mayıs’ta Filistinliler tarafından düzenlenen “Baskılar ve Direnişler” paneline katılarak, 129 direnişini anlattılar.

Sosyal ağlarda paylaşın