Ev Baskınında Anne Özçelik Hayatını Kaybetti

Antakya TEM, özel harekat polisleri ve jandarmanın birlikte yaptığı operasyonda Edibe Özçelik hayatını kaybetti. Hatay’ın Samandağ ilçesinde polisin ev baskını bir annenin canını aldı.

Samandağ ilçesine bağlı Cilli (Tekebaşı) Mahallesi’nde 16 Ocak’ta sabah 4’de polis yine bildik « terör » operasyonlarından birini düzenlendi. Ancak ilk olarak basılan evin yanlışlıkla basıldığı öğrenildi. Ardından polis başka bir evi basarak 4 kişiyi gözaltına aldı. Baskında oğlu polis tarafından aranan 70 yaşındaki Edibe Özçelik fenalaşarak hayatını kaybetti. 

« DHKPC  operasyonu » diye basına duyurulan baskın ile uykudaki bir aileyi gecenin ortasında silahlara hedef aldı polis. Tüm aile fertlerinin yüz üstü yatırılarak elleri kelepçelenmiş, kafalarına silah dayatılmış bir şekilde bekletildiği öğrenildi. Süleyman Soylu’nun polisleri terör operasyonu düzenliyorum diye tam anlamıyla terör estiriyorlar ev baskınlarıyla. 

İşte bu koşullarda 70 yaşındaki bir anne, hiç bir sağlık sorunu yokken, hayatını kaybetti. Özçelik, Çeftlik Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, konuyla ilgili Meclis’te İçişleri Bakanı Soylu’ya sorular yöneltti :

“ 1- Edibe Özçelik’in ölümü ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?

2- Herhangi ciddi bir rahatsızlığı bulunmayan Edibe annenin operasyon esnasında fenalaşması, evindeki emniyet personelinin sorumluluğunda değil midir? Neden kalp krizi geçiren Edibe Özçelik’e tıbbi bir müdahalede bulunulmamış ve hastaneye kaldırılması için girişimde bulunulmamıştır?

3- Sabahın dördünde düzenlenen operasyonla, evde yaşayan yurttaşların adeta olağan “suçlu” olarak görülmesi hak ihlalidir. Bu hak ihlalini engellemek, yanlış girilen evdeki yurttaşlara da uygulanan yere yüzüstü yatırma ve kelepçeleme, kapıyı kırma olaylarının yaşanmaması için Bakanlığınız tarafından düzenlemeler yapılacak mıdır?

4- Operasyonda evine yanlışlıkla girilen aile için emniyet personellerine herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

5- Olayın tanıkları tarafından ifade edilen, operasyon esnasında yurttaşların kafalarına silah dayanması iddiası doğru mudur? Bu iddia araştırılacak mıdır? »

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.