Erdoğan’ın Yeni Başdanışmanı Feridun Sinirlioğlu

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Sinirlioğlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı.

Feridun Sinirlioğlu dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu, Ahmet Fidan, Genel Kurmay Başkanıyla yapılan gayrı resmi toplantıdan hatırlanacaktır.  Bu toplantıda Suriye topraklarına girme planları yapılmıştı. Harekat için sağlam gerekçe olması gerektiğini hatırlatan Sinirlioğlu’na dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan “Hayır ben gerekçe üretirim sana, gerekçe problem değil.”…”gerekirse oraya (Süleyman Şah Türbesine) bir saldırı düzenleriz, oraya da biz saldırtırız önden…” demişti. Yani önden Suriye topraklarına tecavüz etmek için kontra bir eylem gerçektleştirip kendilerine gerekçe hazırladıkları toplantıydı bu.   İŞİD benzeri terörist gruplara yollanan silah yüklü MİT tırları bu toplantıda dillendirilmişti. Toplantıda Hakan Fidan “2000 tır silah gönderdik” diyor. Ve bunların tamamı ses kayıtları ile ispatlıdır…

Yapılan toplantıda Hakan Fidan “Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine’de saldırtırız” diyerek nasıl gerekçe yaratabileceklerini dile getirdikten sonra Sinirlioğlu önemli olanın Başbakan’ın açık talimatı olması gerektiğinin altını çizmişti. Sinirlioğlu Erdoğan’ın el işareti ile her türlü katliamı yapacak, her türlü suçu işleyebilecek bir katil.

AKP iktidarı, özellikle Erdoğan, kadrolaşmasını halka karşı saldırmak konusunda daha “tecrübeli” “daha gözü kara” katiller ile yapıyor. Yönetememe krizinde olan AKP iktidarı yarattığı açlık, yoksulluk ve adaletsizliğin halkta yarattığı tepkiye karşı önlem almaya devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın