Korkunun Bütçesi Büyük: Erdoğan’ın Koruma Ordusuna 263 Milyon 627 Bin TL

Erdoğan’ın korkusu büyük! Koruma masrafına bütçe dayanmadı! 

2020 yılında Erdoğan ve Saray’ın yanı sıra Erdoğan tarafından kullanılan köşklerin güvenliğini de sağlamakla görevli olan Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı tam 263 milyon 627 bin TL harcadı. Bu harcamalar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarından elde edildi.

Erdoğan’ın korunmasına harcanan para Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İstihbarat Başkanlığı ve Özel Harekat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok başkanlığından kat kat fazla. 

Ayrıca TBMM Koruma Daire Başkanlığı da 2020 yılında harcadığı miktar 99 milyon 500 bin TL oldu. Mali tablolarda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Barışı Destekleme / Koruma Harekatları” adı altında da 18 milyon TL harcadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”

Emniyet Genel Müdürlüğünün mali tablosuna göre diğer birimlere harcanan ödemeler ise şu şekilde açıklandı: 

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı: 96,3 milyon TL

İstihbarat Başkanlığı: 186 milyon TL

Trafik Uygulama Ve Denetleme D. Başkanlığı: 1,50 milyon TL

Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı: 77 milyon TL

Asayiş Dairesi Başkanlığı: 21 milyon TL

Yani Erdoğan’ın korkusu kendisini korumak için yukardaki kurumların tamamından daha fazla bütçeye ihtiyaç duyuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın