Erdoğan ve Tüsiad’dan Seçim Açıklamaları “Seçim şenliği bitti herkes görev başına”


Öncesi kavgalara, karşılıklı hakaretlere, terörist suçlamalarına sahne olan yerel seçimler sona erdi. Her zamanki gibi her parti kazananın kendisi olduğu açıklarken kimisi sanki ülke faşizmle yönetilmiyormuş gibi ‘bahar geldi’ diyerek adaletsizliklerin ve yoksulluğun belediye başkanının değişmesiyle son bulacağı umudunu pompalamaya başladı

Önemli büyükşehir belediye başkanlıklarını kaybeden AKP iktidarının ise seçimden sonra hangi politikaları hayata geçireceğini Erdoğan balkon konuşmasında ilan etti. Seçimden sonra Ankarada balkon konuşması yapan Erdoğan şunları söyledi:

“Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebini, milletimize kendimizi yeterince anlatamamış, gönüllere yeterince girememiş olmamız olarak görüyorum”

Tüm media kuruluşları Erdoğan’ın elinde iken ve gün 24 saat ‘beka sorunu’ propagandasıyla halkın gözünün içine girerken AKP’nin ‘gönüllere girememesinin nedeni açıktır. Beka sorunu demogojileri; arşa çıkan adaletsizlik ve yoksulluğun, derinleşen ekonomik krizin üstünü örtmeye yetmemiştir. Erdoğan konuşmasında buna da değinmek zorunda kaldı ve şunları kaydetti:

Türkiye olarak serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden, kendi hedeflerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz güçlü ekonomi programını dikkatle hayata geçireceğiz. Artık bizim için ekonomide reformların hayata geçirileceği, büyük ve güçlü Türkiye hedefine tavizsiz şekilde odaklanacağımız uzun bir dönem var. Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıkların ülkemizde oluşturuğu tehditleri, hem diplomasi kanallarını hem askeri gücümüzü kullanarak ortadan kaldırmayı sürdüreceğiz… Ülkemizin çözüm bekleyen tüm meselelerini, reformcu bir anlayışla hal yoluna koymanın mücadelesini vereceğiz….. 4,5 yıla yakın, kesintisiz bir icraat dönemi var. Artık sık sık seçimlerle iç içe olmayacağız. Şimdi hep önümüze bakacağız”

Erdoğan açıklamasında reform ve ‘serbest piyasa ekonomisi kuralları’ vurgusu yaparak asıl olarak emperyalizme ve patronlara gerekli mesajı vermiş oldu. ‘Evet bazı belediyeleri kaybetmiş olabilirim ancak ülkeyi halen ben yönetiyorum ve müsterih olun istediğiniz düzenlemeleri yapmaya devam edeceğim. Sizin için istikrarı sağlayabilecek gücüm hala var’

Patronların örgütü TÜSİAD ise seçimden hemen sonra yaptığı açıklamayla tam da bunu dedi:

“Yeni reform döneminde öncelikli hedefimiz ekonomik sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek olmalıdır. Serbest piyasa ilkelerinden taviz vermeden, düzenleyici kurulların bağımsızlık ve saydamlığını güçlendiren, dünyada rekabet gücümüzü artırıcı yapısal reformları içeren ve ekonomik kırılganlıkları giderecek bütüncül bir ekonomik yaklaşım son derece etkili olacaktır”

‘Artık seçim şenliği sona erdi. Herkes görev başına. Atışmalarınızı bir kenara bırakın yapısal reformlara odaklanın’ derken TÜSİAD da gerekli mesajı vermiş oldu düzen partilerine. Bu yapısal reform, serbest piyasa ilkeleri söylemleri yoksulluğumuzun daha da artacağının işaretidir. Bunu şimdiden söyleyebiliriz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.