Erdoğan ve Trump; Emperyalizm Heryerde Aynı Dili Konuşuyor… BAKIN „TERÖR LİSTELERİ“ NASIL HAZIRLANIYOR?


ABD´de faşist polis tarafından George Floyd’un katledilmesinin ardından ABD´nin birçok şehrinde gerçekleşen eylemleri durduramayan ABD Başkanı Donald Trump, 31 Mayıs´ta ANTIFA grubunu “terör örgütü” olarak tanınacağını duyurdu.

Sputnik’te yer alan habere göreTrump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin dün gece Minneapolis’teki gösterilerde “ANTIFA anarşistlerinin eylemlerini hızlı şekilde kontrol altına aldığını„ belirterek, tebrik etmiş ve “Eğer Belediye Başkanı Ulusal Muhafızları ilk akşamdan kullansaydı bu sorunlar olmayacaktı.” diye eklemişi.

Trump, Demokratlar tarafından yönetilen diğer eyalet ve şehirlerin bu örneğe bakmalarını ve çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan destek almalarını önerdi.


ANTIFA nedir?

ANTIFA, “Anti-faşist” kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan bir adlandırma. Almanya’da yükselen Nazizme karşı ortaya çıkan ANTIFA hareketinin kökeni Avrupa’da 1930’lara dayanıyor. ANTIFA bugün ABD’deki eylemlerde de karşımıza çıkıyor. ANTIFA’nın ABD’deki örgütlenmesi 2002’de başladı. 2007 ve devamındaki yıllarda, çeşitli eyaletlerde daha yaygın bir etkiye ve örgütlenmeye ulaştı. Son yıllarda ise özellikle ezilen siyah halk içinde örgütlenmeye başladı ve bugünlerde de ABD´de ırkçı saldırı sonucu bir çok yerde yapılan eylemleri destekleyerek kendini gösteriyor. Hareket adalet istediğine vurgu yapıyor.

Trump yönetimi, yapılan protestolarda meydana gelen şiddet eylemlerini ANTIFA hareketine bağlıyor. Ve bu yüzden ANTIFA´yı „terör örgütü“ olarak tanıyacağını belirtiyor.

Sözkonusu örgütün mevcut eylemlerde bu kadar etkin bir rolünün olup olmaması bir yana, bu yaklaşım tanıdık geliyor mu size?

LİSTELER Böyle Hazırlanıyor

Bilindiği gibi, iki Grup Yorum üyesi, Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, 3 Nisan´da ve 7 Mayıs´da  ölüm orucu direnişinde şehit düştüler. Direnişin nedenlerinden biri Grup Yorum üyelerinin „terör listelerine“ alınmış olmasıydı.

Bölek, Gökçek ve tutuklu olan Grup Yorum üyeleri, anti-faşist müzik yaptıkları için ve halkın yanında oldukları için terör listelerine alınmıştı. Başlarına ödül konmuştu ve ve bazıları tutuklanmış, bazılarının da arandığı ilan edilmişti.

Grup Yorum, Tayyip Erdoğan tarafından “terör örgütü” olarak ilan edilmişti.

Bir grubun, kişinin, örgütün „terör örgütü listesi’nde yer alması işte bu kadar basittir.

Halktan yana mücadele etmeniz, adalet istemeniz, özgürlük istemeniz, listelere alınmanız için yeterlidir.. 

ABD ve Türkiye…

Erdoğan ve Trump…

Kendi çıkarlarına uymayınca, kendilerini boyun eğmeyince, halkın yanında olunca ve adalet isteyince herkesi „terörist“, her örgütü „terör örgütü„ ilan ediyor, protestoları bastırmak istiyor ve medyayı susturmaya çalışıyor. Emperyalizim her yerde aynı dili konuşuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.