Ankara´da Irkçı Saldırı: Kürtçe Müzik Dinlediği İçin Katledildi


Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde giderek yayılan ırkçı saldırılara bir yenisi de 31 Mayıs gecesi Türkiye’nin başkentinden eklendi.

Ankara Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde akşam saat 22.30’da Ağrı Patnos’lu 20 Yaşındaki Barış Çakan, Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklanarak katledildi.

Ailesinden edilinen bilgilere göre gece Çakan dün gece arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkmış. Çakan arkadaşlarıyla Kürtçe müzik dinlerken üç kişilik bir grubun ırkçı saldırısına uğradılar.

Kalbinden bıçaklanan Çakan olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıdan sonra üç saldırganın gözaltına alındığı öğrenildi. Faşist saldırganların Yozgat, Kırıkkale ve Tokat nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi.

Hatırlayalım;

Dün” 13 Ekim 2019´da Sakarya’da 19 yaşındaki Şirin Tosun, Kürtçe dinlediği için başından vurulmuştu.

“Bugün” 31 Mayıs 2020´de Ankarada Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklandı 20 yaşındaki Barış Çakan. Yerler farklı, kişiler farklı, dinler farklı, diller farklı ama saldırılarda neden aynı: “IRKÇILIK”.

Saldırılarda azmettiren aynı: AKP-MHP faşist iktidarı.

AKP iktidarı, ister resmi polis terörü olsun, ister sivil faşist çetelerin saldırılarında olsun, katilleri, saldırganları koruyan ve kışkırtan bir iktidardır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.