Faşist AKP iktidarının şefi Erdoğan, 11 Şubat günü Tekirdağ’da yaptığı konuşmada “Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok… Bizde depremzedelere hakaret etmek, mağdur etmek olmaz. Bizde CHP’li belediye başkanları gibi ‘Oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz” dedi.
O bilinen pişkinliği, o normal insanı iğrendiren yüzsüzlüğü bu konuşmayı yaparken 10 gün önce Hatay’da yaptığı konuşma geldi akıllara;
O konuşmada AKP’li olmayan belediyelere devlet desteği olmayacağını, olamayacağını oralara hizmet gelmeyeceğini söylemişti. Şu cümleleri sarfetmişti: Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı.
Bu yaptığı konuşmanın üzerinden 1 hafta geçti geçmedi, bu sefer yaptığı itirafın üzerini bir diğer düzen partisi CHP’ye mal ederek örtmeye çalıştı Erdoğan. Hatay’a hiç bir şey geldi mi? diye soran yine kendisi.Tehdit eden kendisi, bize oy vermezseniz hiç bir şey gelmez diyen kendisi… bunları açıktan ifade etmiş üstelik.
Bu konuşma “Erdoğan ağzından çıkanın bilincinde değil, bunamış” gibi yorumlansa da asıl olarak Erdoğan’ın ve AKP’nin en bilinen politikasının tezahürüdür. Kendi yaptıkları her türlü usulsüzlük, yolsuzluk, halka karşı işledikleri suçlar, hırsızlıklar, katliamlar… bir bakmışsınız ki sanki başkaları yapmış gibi anlatılıyor. Bir bakmışsınız ki kendi işledikleri suçlardan sanki kendileri mağdurmuş gibi anlatılır.
Faşizm yalan ve demagoji olmaksızın sadece baskı ile yönetemez. Baskı ve yalan-demagoji birlikte işlemek zorundadır.
Faşizm yalancıdır.
Demagogdur.
Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmanın üzerinden daha 10 gün geçmeden böyle bir konuşma yapma ihtiyacı duymasının sebebi gelen tepkilerdir. Ancak halk düşmanı niteliğinden dolayı, bu yaptığı konuşmadan dolayı özür dilemek yerine sanki başkası söylemiş gibi göstermeyi tercih etmiştir.
AKP faşizminin propaganda yöntemi Hitler’den alınmıştır. Bu iki konuşma karşılaştırma ile ilgili Hitler’in propaganda yöntemlerinden birkaç tanesini hatırlamakta fayda var:
“bir hatayı veya yanlışı asla kabul etmeyin; düşmanınızda bir miktar iyilik olabileceğini asla kabul etmeyin; alternatifler için asla yer bırakmayın; asla suçu kabul etme; her seferinde bir düşmana konsantre olun ve yanlış giden her şey için onu suçlayın;”