Erdal Gökoğlu’nun Tahliye Mahkemesi 18 Kasım’da… “BELÇİKA HUKUKSUZLUĞA SON VERMELİ!”…

Erdal Gökoğlu, yaklaşık 1 yıldır Belçika hapishanelerinde haksız, hukuksuz bir şekilde tutuluyor. 

Gökoğlu’na, Alman emperyalizmi tarafından hiçbir hukuki dayanağı olmaksızın 5.5 yıl hapis cezası verildi. Gökoğlu, bu cezanın 3.5 yılını Almanya’da yattı. Belçika oturumlu olan Gökoğlu, Belçika’da tutsak edilip Almanya’ya verilmişti. Cezası kesinleşince Alman devleti ile Belçika arasındaki anlaşma gereği Erdal Gökoğlu Belçika’ya iade edildi. 

Gökoğlu, iade edildiği 3 Şubat 2021’den bu yana, belçika hapishanelerinde tutuluyor. 

CEZA KEYFİ OLARAK UZATILDI

Erdal Gökoğlu, 5,5 yılın en fazla üçte ikisini yatması gerekirken ve bu süreyi yatmışken, Belçika devleti tamamen keyfi bir tutumla tahliye etmedi.

Tahliye mahkemesi için gün verilmesi geciktirildi. 

Kendisinin direnişi ve yoldaşlarının sahiplenmesiyle sonuçta tahliye mahkemesi için tarih belirlendi: 18 Kasım. 

TAHLİYE MAHKEMESİ’NDE HUKUKSUZLUK SONA ERMELİ!  

Erdal Gökoğlu’nu tutukluluğunun başından beri yalnız bırakmayan, hemen her hafta gerek hapishane önünde, gerekse de Belçika Adalet Bakanlığı önünde kesintisiz eylemlerini sürdüren Erdal Gökoğlu’na Özgürlük Komitesi, sürecin başından itibaren bir hukuksuzluk, adaletsizlik olduğuna dikkat çekiyor: 

“Erdal Gökoğlu Belçika devleti tarafından  hukuksuz bir şekilde alıkonulup Almanya’ya verilmişti. Almanya’ya verilmesi yönünde karar veren mahkeme başkanı dahi Alman devletinin dosyasındaki iddiaların suç olamayacağını dile getirmişti. Ama buna rağmen Belçika devleti Almanya’ya verdi Erdal’ı.

… Alman mahkemelerinin verdiği hapis cezasını Belçika infaz yasasına göre yatması gerekiyordu.

Buna göre de, çeşitli gerekçelerle, oyalamalarla Erdal’ı tahliye etmesi gereken mahkemenin kurulması gecikti. Ve artık 18 Kasım günü mahkemesinin görüleceği belli oldu.”

ÖZGÜRLÜK KOMİTESİ’NDEN 18 KASIM’DA MAHKEME ÖNÜNE ÇAĞRI:

Erdal Gökoğlu’na Özgürlük Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Gökoğlu’nun tahliye mahkemesinin halen tutulduğu Andenne Hapishanesi’nde yapılacağı belirtildi. 

Özgürlük Komitesi, Erdal Gökoğlu için herkesi 18 Kasım’da mahkemenin görüleceği hapishane’nin önüne çağırdı. Çağrıda şöyle denildi. 

“18 Kasım’da Andenne Hapishanesi önünde olacağız. Hukuksuz bir şekilde hapishanede tutulan Erdal’ın serbest bırakılmasını isteyeceğiz.

Tüm halkımızı Erdal Gökoğlu’nun serbest bırakılması için yapılacak eylemlere katılmaya, Belçika Adalet Bakanlığını mail, fax, telefon yağmuruna tutmaya, bulunduğunuz ülkelerdeki Belçika kurumlarının önünde eylem yapmaya çağırıyoruz.

Tarih: 18 Kasım Perşembe

Saat:  09.00

Yer: Andenne Hapishanesi önü

Erdal Gökoğlu Yalnız Değildir.

Erdal Gökoğlu Serbest Bırakılsın.

ERDAL GÖKOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK KOMİTESİ”

Sosyal ağlarda paylaşın