Enternasyonal Sanat Cephesi Sempozyum Çalışmaları

20-21 Kasım tarihinde Yunanistan’da gerçekleşecek “uluslararası sanat cephesi sempozyumu” çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede haftası dolan kampanyada özellikle Grup Yorum çok yoğun çalışmalar içerisinde. Uluslararası Sanat Cephesinde halktan yana sanat ve sanatçılığın tartışılıp konuşulacağı sempozyumda uluslararası bir örgütlenme oluşturmak, ortak projeler gerçekleştirmek amaçlanıyor.

Bu kapsamda, 30 Ekim’de Enternasyonal Sanat Cephesi, Sempozyum ve Festival hakkında sanatçıların katılımıyla, bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide Festival’in, Sempozyum’un, Enternasyonal Sanat Cephesi’nin neden kurulmak istendiği ve siyasi önemi anlatıldı. Çalışmalar anlatıldı. Sanatçılar ile yapılan çalışmalar, enternasyonal sanat cephesinin neden ve nasıl hep birlikte kurulacağı ile ilgili bilgi alış verişi yapıldı. Kitle çalışmasının önemine vurgu yapıldı. Yapılan söyleşinin sonunda dayanışma kartlarından alan sanatçılar çalışmalara katılacaklarını da dile getirdiler. 

Söyleşinin somut sonucu olarak da katılan üç sanatçıyla birlikte bir ihtiyaç komitesi oluşturuldu.

Çalışmalar sadece sanat çevresi ile sınırlı değil.

01 Kasım’da Atina Kipseli bölgesinde, Enternasyonal Sanat Cephesinin Festival ve Sempozyum’u için, esnaf çalışması da yapıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmaya 6 kişi katıldı. Bu çalışmada 10’dan fazla dayanışma kartı dağıtıldı ve yaklaşık 30 afiş dükkanlara ve etrafa asıldı. Yunan halkına  Grup Yorum anlatıldı. Anlatılan insanlardan bazıları Grup Yorum’dan duyduğunu ve tanıdığını dile getirdi… 

Sosyal ağlarda paylaşın