“Enstrümanlarımızı kırarsanız bedenlerimizi enstrüman yaparız. Grup Yorum’u susturamazsınız !”

Grup Yorum’un çalışmalarını yaptığı idil kültür merkezi onlarca kez polis saldırısına maruz kaldı. Her geldiklerinde kurumda ne görseler kırıp döktüler. Ne dolap bıraktılar, ne televizyon, ne piyano ne kap kacak.  

Grup Yorum’u susturmak için bilinen en aşağılık yöntemlere başvurdular. “bu kadar da olmaz” demediler, ahlaksızlıkta sınır tanımadılar…

İradelerini kırmaya yönelik hiç bir yöntemden sonuç alamayınca bu sefer basit, saçma yöntemler devreye girdi. Enstrümanları, kırarak, el koyarak Grup Yorum’u enstrümansız bırakmak parlak fikri ile sonuç alabileceklerini sandılar bu sefer.

Grup Yorum’un buna da cevabı gecikmedi.

Gitar çalmaması için parmakları kırılan Victor Jara’dan devraldıkları devrimci sanatçılığın gereği olanı yaptı Grup Yorum. Parmakları kırıldığında ıslık çalan Victor Jara gibi Grup Yorum da bedenlerini enstruman yaptılar…

HALKTAN YANA SANAT, GRUP YORUM SUSTURULAMAZ !

Susturmak için her yola başvuran faşizmin saldırılarına cevap veren Grup Yorum enstrumansız bırakma saldırısına da “Umudun ritmiyle karşınızdayız!” videoları çekerek veriyor.

Yeni saldırılara karşı yaptıkları videodan kuduran AKP polisi yine saldırarak 12 kişiyi gözaltına aldı ve 4 kişiyi tutukladı.

AKP’nin Grup Yorum’u susturmak için daha ne kadar alçalacağını göreceğiz.

Tabii ki AKP alçaldıkça Grup Yorum’un büyümeye devam edeceğini de göreceğiz, görecekler…

Sosyal ağlarda paylaşın