21 YIL GEÇTİ… UNUTTURAMADILAR!

19 Aralık 2000 Hapishaneler katliamının yıldönümündeTAYAD’lılar, İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da şehitlerinin başucundaydılar. “Mezarlarımızda ot bitmeyecek” diyen onlardı,

TAYAD’lılar, unutturulmak, yok edilmek istenen Bayrampaşa Hapishanesi’nin önüydeydiler. “Unutturmayacağız” demişlerdi ve 21 yıldır bir an olsun unutmadılar ve unutturmadılar.

Ayrıca İstanbul’un yoksul gecekondu mahallelerinin bir çoğunda, 19 Aralıkla ilgili pankartlar asıldı, yazılamalar yapıldı.

Ankara Cebeci’de Mezar Ziyareti: TAYAD’lı Aileler Tarafından Mezar Ziyareti Yapıldı

TAYAD’lı Aileler 19-22 Aralık hapishaneler katliamında şehit düşen devrimcileri anmak için mezar ziyaretinde bulundu. Cebeci mezarlığında anma yapan aileler devrimcilerin faşizme asla boyun eğmediğini vurguladılar.

TAYAD’lı Aileler, Kadın Tutsakların Diri Diri yakıldığı, Bayrampaşa Hapishanesi Önündeydi..

Bayrampaşa Hapishanesi, 19 Aralık katliamının en kanlı alanlarından biriydi. TAYAD’lılar, bugün artık kapatılmış olan Bayrampaşa Hapishanesi önündeki eylemleriyle, diri diri yakıldığımızı ve yakanları asla unutmayacaklarını bir kez daha gösterdiler.

Ankara’da Anma: Şehitlerimizin yolundayız

Ankara TAYAD’lı Aileler’in düzenlediği anmada, 19 Aralık şehitlerdinden İrfan Ortakçı’nın ailesi yemek verdi. Dev-Genç’liler, TAYAD’lı Aileler sürece dair duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

İzmir TAYAD Anması: “Unutmadık Unutturmayacağız”

İzmir TAYAD’lı aileler 19-22 Aralık hapishaneler katliamını andı. Katliam öncesi ve sonrası dönemin değerlendirilmesi yapıldı. Emperyalizmin bu katliamı yerli işbirlikçilerine yaptırma sebepleri, reformist ve revizyonist solun ve Kürt milliyetçilerinin süreçteki tavır ve davranışları anlatıldı.

İzmir TAYAD: Şehitlerimizin Mezarlarında Ot Bitmeyecek

İzmir TAYAD’lı aileler, 19 22 aralık şehitlerinden İzmir’de mezarı olan şehitlerin mezarlarını ziyaret etti. Berrin Bıçkılar, Gökhan Özocak, Gürsel Akmaz’ın mezarları ziyaret edilip anıları paylaşıldı.

Ankara’da Mezar Anması:

Ankara TAYAD’lı Aileler 19 Aralık’ta şehitlerin mezarlarında bir anma gerçekleştirdiler.

Anma yürüyüşle başladıktan sonra mezar başında saygı duruşu ile devam etti. Ardından türküler ve marşlar söylendi. Ümüş Şahingöz’ün mezarının başında sevdiği türküler söylendi.

İzmir’de Mezar Anması

İzmir Devrimci İşçi Hareketi, 17 Aralık günü, şehitlerin mezarlarının başucunda anma yaptı. Anmada büyük ölüm orucunda şehit düşen 122’lerden Mahmut Gökhan Özocak, Gürsel Akmaz, ve 96 ölüm orucu şehidi Müjdat Yanat ve Ümit Doğan Gönül’ün mezarları ziyaret edildi. Anmada, şehitlerin hayatları anlatıldı.

Yazılamalar, Pankartlar

Hatay Halk Cephesi 19-22 Aralık 2000 Hapishaneler katliamında şehit düşen 28 devrimci tutsağı yazılamayla selamladı.

Armutlu Halk Cephesi 21 Aralık Tarihinde 19 aralık katliamıyla ilgili Yazılamalar Yaptı

Adana’da Halk Cepheliler 19-22 Aralık Hapishaneler Katliamı İçin Şakirpaşa Mahallesinde Pankart Astı.

İstanbul Alibeyköy’de Halk Cepheliler 19-22 Aralık Hapishaneler Direnişini Yazılamalarla Selamladı

Armutlu Milisleri 19 Aralık katliamının yıldönümünde Mahallenin çeşitli yerlerinde barikatlar kurarak Molotoflarla lastik yakıldı

Okmeydanı Halk Cephesi tarafından 19-22 Aralık hapishaneler katliamı yıl dönümü nedeniyle mahallede duvar yazılamaları yapıldı.

Nurtepe’de Pankart:

Çayan Halk Cepheliler Nurtepe’de “19-22 Aralık Katliamını Unutmadık Unutturmayacağız” yazılı pankart astılar.

Nurtepe’de Yazılama:

TAYAD’lı Aileler tarafından 20 Aralık Pazartesi günü Nurtepe’nin çeşitli yerlerinde 19-22 Aralık Hapishaneler Katliamında şehit düşen 28 devrimci için yazılama yapıldı.

Ankara’da Milisler, 19-22 Aralık Katliamı Yıldönümünde Pankart Astı

Bir Mayıs Halk Cephesi tarafından 19-22 Hapishaneler Katliamıyla İlgili ’19-22 ARALIK ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR! DİRİ DİRİ YAKANLARDAN HESAP SORACAĞIZ!’ yazılı pankart asıldı.

 Bir Mayıs Halk Cephesi 19-22 Aralık ile ilgili 3 tane ozalit astı

Sosyal ağlarda paylaşın