Emperyalizmin ve Faşizmin Saldırılarına Karşı
5 YERDE AÇLIKLA KURULAN BARİKATLAR YÜKSELİYOR

Türkiye faşizminin ve Avrupa emperyalistlerinin saldırılarına karşı, halen ayrı yerde süresiz açlık grevleriyle barikatlar örülmüş durumda.

BARİKAT: 1
KUYU TİPİ HAPİSHANELERE KARŞI ÖLÜM ORUCU
Kuyu Tipi hapishanelere karşı devrimci tutsaklar tarafından süresiz açlık grevleri yapıldı, bunların bazıları taleplerininkabul edilmesi üzerine sona erdirildi.
Özgür tutsak Nurettin Kaya ise, Ölüm Orucunun 142. Gününde.
Temel talep, Kuyu tipi hapishanelerin katılması ve buralara sevklerin durduruldası.

KUYU TİPİ SALDIRISIRA KARŞI BARİKAT BÜYÜYOR
Kuyu tipine sevkedilen tutsaklardan Oktay Kelebek ve Cem Dursun, 24 Şubat’tan itibaren sürgün sevk edildikleri hapishanede SÜRESİZ AÇLIK GREVİNDELER!
Oktay Kelebek ve Cem Dursun, arkadaşlarının olduğu ve kuyu tipi olmayan bir hapishaneye sevk edilene kadar açlık grevini sürdüreceklerini belirttiler. Kelebek ve Dursun, açlık grevinin 15. Günündeler.

BARİKAT 2:
GRUP YORUM’A ÖZGÜRLÜK İÇİN SÜRESİZ AÇLIK GREVİ BARİKATI
Grup Yorum üyeleri ve İdil Kültür Merkezi çalışanlarının İdil Kültür Merkezi’nin basılmaması ve Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılmaları talepleriyle başlatmış oldukları dönüşümlü açlık grevi, 75. Gününde.
Açlık grevi nöbetini, Grup Yorum’un tutsak üyelerinden Betül Varan devralmış durumda.

BARİKAT 3:
80 YAŞINDAKİ KEMAL GÜN’ÜN FAŞİZMİN KARŞISINDA ÖRDÜĞÜ BARİKAT


Demokratik kurumlar üzerindeki baskılara karşı, Kemal Gün tarafından Küçükarmutlu Cemevi’nde başlatılan süresiz açlık grevi, Kemal Gün’ün de gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından tutsaklık Koşullarında devam ediyor.
İstanbul PSAKD Sarıyer Şubesi Zeynep Yıldırım Cem evi Başkanı Kızı Beyhan Gün’ün serbest bırakılması için babası Kemal Gün tarafından başlatılan süresiz açlık grevi, şu anda 41. Gününe ulaştı.
80 yaşında olmasına rağmen tam bir acizlik ve düşmanlıkla tutuklanan Kemal Gün, faşizmin bu baskısına da boyun eğmeyip, direnişini, geçtiğimiz hafta sürgün sevkle gönderildiği Sincan 2 No’lu Yüksel Güvenlikli Hapishaneye taşıdı.

BARİKAT 4:
YUNANİSTAN’DA ADALETSİZLİĞE KARŞI YÜKSELTİLEN BARİKAT


Yunanistan’da tutuklu bulunan Türkiyeli özgür tutsakların, Adaletsizliğe Karşı başlattıkları Süresiz Açlık Grevi 13. Gününde.
Emperyalizmin ve Faşizmin Hukuk Terörüne Karşı direnişleriyle “Dur2 demek için 26 Şubat 2024 tarihinden itibaren süresiz açlık grevine başlayan Şadi Naci Özpolat, Ali Ercan Gökoğlu ve Hazal, daha önce mahkeme tarafından verilen “beraat kararının kabul edilmesini, Halkida davasındaki hukuksuzluğa son verilmesini, Yunan devleti’nin Türkiye faşizmiyle iş birliği yaparak Türkiyeli devrimcilere karşı sürdürdüğü saldırılara son verilmesini” talep ediyorlar.

BARİKAT 5:
AVRUPA’NIN EN UZUN SÜRELİ AÇLIK GREVİ 239. GÜNÜNDE


Lena İleni Açıkgöz’ün faşist 129 AB yasasının kaldırılması ve Almanya’daki özgür tutsakların tahliye edilmesi talebiyle Eda Denizler’den devralarak sürdürdüğü süresiz açlık grevi, 239. gününe ulaştı.
Lena İleni, açlık grevini bir yıla yakındır uzun direnişe ev sahipliği yapan Berlin Direniş Çadırı’nda sürdürüyor. Lena İleni’nin taleplerini desteklemek için İsviçre’den iki anne de bir aylık destek açlık grevlerini sürdürüyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın