EMPERYALİSTLER İSRAİL’İN YANINDA -1
Filistin Bayrağına Yasak… Filistin’i Desteklemek Yasak…

1948’den bu yana, İsrail’in Filistin topraklarını işgalini destekleyen, işgalci İsrail’i silahlandıran ve İsrail’in yarım asırdırsürdürdüğü katliamlara ses çıkarmak bir yana, ONAY veren emperyalistler, Filistin direnişinin İsrail’e karşı gerçekleştirdiği Aksa Tufanı saldırısının hemen ardından İsrail’in YANINDA SAF TUTTULAR.
Onyıllardır İsrail’in katliamlarına onay verenler, “sivillerin öldürüldüğü” iddiasıyla Filistin’e tavır aldılar.

Avrupa Birliği, yardımları askıya alırken, örneğin Fransa, yarın Paris’te Filistin’e destek amacıyla yapılması planlanan eylemi yasakladı.
Bir çok ülkede emperyalist ülkelerin polisleri, FİLİSTİN BAYRAKLARINI YASAKLADILAR.

Emperyalistler ve işbirlikçileri, işgalci İsrail’in tüm suçlarından sorumludurlar. 7 Ekim saldırısı sonrası yaptıkları açıklamalarla, İsrail’in katliamlarının yanında olduklarını bir kez daha gösterdiler. İşte bu açıklamalardan bazıları:

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin: “Pentagon, İsrail’in ‘kendini savunmak için ihtiyaç duyduğu şeye sahip olmasını’ sağlayacaktır.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson: “Hamas’ı kınıyoruz, İsrail hükümetinin ve halkının yanındayız ve bu saldırılarda hayatını kaybeden İsraillilere başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak: “Bu sabah Hamas teröristleri tarafından İsrail vatandaşlarına karşı gerçekleştirilen saldırılar karşısında şok oldum. İsrail’in kendisini savunmaya mutlak hakkı vardır.”

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly: “Birleşik Krallık, Hamas’ın İsrailli sivillere yönelik korkunç saldırılarını kesin bir dille kınamaktadır. Birleşik Krallık, İsrail’in kendini savunma hakkını her zaman destekleyecektir”.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: “Gazze’den yapılan füze atışları ve artan şiddet bizi sarsıyor. Almanya, Hamas’ın bu saldırılarını kınıyor ve İsrail’in yanında duruyor.”.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: “İsrail’i şu anda vuran terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Ölenlere, ailelerine ve yakınlarına dayanışma dileklerimi iletiyorum.”

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström: “Terörist grup Hamas’ın İsrail’e yönelik şiddetli saldırılarının hiçbir mazereti olamaz. Bu saldırılar derhal durdurulmalıdır”.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: “İsrail’in kendisini ve halkını savunma hakkını desteklediğimizi ifade ediyoruz”.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen: “Hamas teröristleri tarafından İsrail’e karşı gerçekleştirilen saldırıyı kesin bir dille kınıyorum. Bu, en aşağılık haliyle terörizmdir. İsrail’in bu tür iğrenç saldırılara karşı kendini savunma hakkı vardır.”

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov: “Hamas’ın saldırılarını açıkça kınıyorum. İsrail halkıyla dayanışma içindeyiz”.


Belçika, İspanya, İtalya, İsviçre, İrlanda, Hollanda, Hırvatistan, Avusturya, Çekya, Slovenya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya, Hindistan ve Kosova yetkilileri de İsrail’e destek veren mesajlar yayımladılar.


BM’NİN DERİN ENDİŞESİ!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk: “Bu sabah, Filistinli silahlı gruplar tarafından İsrail’e doğru yüzlerce, belki de binlerce rastgele roket atıldığı ve en az 22 İsraillinin öldürüldüğü, yüzlercesinin ise yaralandığı yönündeki haberler karşısında şok oldum ve dehşete düştüm. Ayrıca İsrailli sivillerin rehin alındığı yönündeki haberlerden de derin endişe duyuyorum”.

Sosyal ağlarda paylaşın