Emperyalist şirket: “İki güne kadar burayı terk ediyoruz”

Aydın Dağyeni köyünün tek su kaynağının yanında başlatılan altın madeni sondaj çalışmalarına karşı bölge halkı direniş başlattı. Su kaynaklarının zehirlenmesi anlamına gelen bu girişime karşı çadırlar kurarak talanın önüne geçti. Toprağını suyunu koruyan köylülerin bu direnişi türlü engellemeler ile karşılaştı.

En son çadırlarının söküleceğini duyan köylüler ” biz buraya römorktan çadır kuracağız, yine de engel olacağız” diyerek kararlılıklarını gösterdiler.

Bugün MTA yetkilileri gelerek köylülere iki gün içerisinde bölgeyi terke edeceklerini söyledi.

Bölge halkından Abdurrahman Balcı şu açıklamada bulundu: “Halk üç gün boyunca çok dirençli bir tepki gösterdi ve bu sorumluları yıldırdı. MTA’nın mühendisleri buraya geldi ancak köylüyü ikna edemedi. Köylüler, maden çalışmasının havamıza, suyumuza, doğamıza zarar verdiğini anlattı ve gitmek zorunda kaldılar. Dün de bazı yetkililer buraya geldi. ‘İki gün içinde burayı terk edeceğiz, malzemelere zarar vermeyin’ dediler. Bugün de sondajları sökecekler.”

MÜCADELEYE DEVAM

Balcılar, çalışmayı durdurma kararına rağmen tedbirli olmaya devam edeceklerini belirterek, “Bugün gitseler de burada bir altın rezervi olduğunu düşünüyorlarsa üç ay sonra veya üç yıl sonra buraya yine gelecekler. Rahat bırakmayacaklar. Ancak köylü artık bilinçlendi. Geldikleri an yine aynı tepkiler olur” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın