Elazığ Hapishanesi’nde Tecrit Ve İşkence

Elazığ Hapishanesi’ndeki işkence iddiaları üzerine tutsaklarla görüşen Diyarbakır Barosu ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD),
4 Ağustos’da Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde yaklaşık 50 tutsağa saldırıldığını, işkence yapıldığını açıkladılar.
Baro ve ÖHD tarafından yapılan açıklamada “barolar ve Meclis’teki siyasi partilere, ‘Cezaevine gidin, işkenceye tanıklık edin’ çağrısı yapıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, (ÖHD) Eşbaşkanı Bünyamin Şeker ve Baro Cezaevi Komisyonu’ndan avukatlar, 4 Ağustos’ta Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde gardiyanların saldırısına maruz kalan tutsaklarla görüştükten sonra ortak bir açıklama yaptılar.
Diyarbakır Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda yapılan basın açıklamasında, Baro Başkanı Cihan Aydın, hapishanedeki durumu aktararak, yaklaşık 50 tutsağa “işkence ve kötü muamele” yapıldığını belirtti. Aydın, avukat görüşme odasında bazı tutukluların üstlerini çıkararak işkence izlerini gösterdiklerini de ekledi.

BAHANE, KONUŞMAK!
ASIL GEREKÇE ; TECRİT

Hapishane idaresinin tutsaklara saldırma gerekçesi de ilginç: İdare, saldırının gerekçesi olarak, tutsakların hücreler arasında konuşmasını, yani tecriti kırmalarını gösteriyor.
Tabii tecritin kırılmasını hiçbir biçimde istemiyorlar. Bunu engelleyemedikleri noktada da saldırıyorlar.
Verilen bilgiye göre, “birbirleriyle konuşmaları” gerekçe gösterilerek, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, C61, C62, C63, C64, C65, C66, C67, C68, C69 numaralı hücrelerde kalan tutsaklara işkence yapıldı.
İşkencelere karşı, tutsakların verdikleri dilekçeler ise, ya işleme konulmuyor veya haftalar, aylar sonra iade ediliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.