Edaların Sesi Düsseldorf Eyalet Mahkemesi Önünde

11 Aralık Pazartesi günü Almanya’nın Düsseldorf kentinde bulunan Eyalet Mahkemesi önünde bir eylem yapıldı.

Eyalet mahkemesi Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin davasına bakan yargıçların bağlı bulundukları mahkeme merkezi. O yüzden eylemin yapıldığı yer dava açısından çok önemli.
Eylemi organize eden 129ab komitesi geçtiğimiz hafta aynı yerde çadır açmıştı.
Eyalet Mahkemesinin önünde kurulu 24 saatlik çadırın da, bugün yapılan mitingin de talebi aynı; EDALARIN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN.

Saat 15’te başlayan mitingde 129ab Komitesi’nin yaptığı Almanca konuşmada direniş boyunca yaşananlara ve mahkemede yaşanan adaletsizliklere değinirken hakim Bahler’e seslenilerek 3 devrimci tutsağın mahkemesinde tarafsız olması ve adaletli davranılması istenildi.

Eda Deniz Haydaroğlu almanca yaptığı konuşmada “açlık grevi yaparak, her gün damla damla eriyerek tam 270 gündür hakkımızı istiyoruz. Adil yargılanma hakkımızı istiyoruz. Özgül Emre’nin, İhsan Cibelik’in, Serkan Küpeli’nin tutuksuz yargılanmalarını istiyoruz. Tam 270 günlük açlığımızla yoldaşlarımızın hukuksuz tutukluluklarının son bulmasını ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz” Almanca yapılan konuşmada hakim Bahler’e seslenildi. 3 devrimci tutsağın mahkemesinde tarafsız olması ve adaletli davranılması istenildi.dedi.

80 kişilik kitle mahkeme önünde sloganlarıyla Edaların taleplerinin karşılanmasını istedi. Çadırdan türkü ve şarkılarıyla Grup Yorum da eylemdeki yerini almıştı.
Direnişçilerden Ilgın Güler, 270 günlük direnişlerinin amacını anlatan bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Almanya ve Avrupa’nın her yerinden dalga dalga büyüyen sahiplenme bu direnişin kazanımıdır dedi.
Sevil Sevimli ise yaptığı konuşmada Alman emperyalizmi bizi kuşatmak istedi. Bizi tecrit ederek halkla bağlarımızı kopartmayı hedefledi. Özgül Emre’yi, İhsan Cibelik’i ve Serkan Küpeli’yi tutuklarken halkı korkutacağını sindireceğini düşündü ama başaramadı. Direnişimiz buna engel oldu. Daha güçlüyüz dedi.
Direnişçilerin hepsi ertesi gün görülecek mahkemeye katılım çağrısı yaptı…

1 buçuk aylık Adır bebek, 2 yaşındaki Ulaş, 4 yaşında Ela, 5 yaşında Güneş… 1 buçuk aylıktan, 70 yaşına kadar 80 kişi Edalar için eyalet mahkemesinin önündeydi bugün. Tam 2 saat süren eylemde GHA ‘da canlı yayın yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın