129ab Davası’nda Karar Yok; 21 Aralık’da Devam Edecek

Bugün, 12 Aralık günü 129ab davası olarak bilinen Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin tutuklu olduğu dava görüldü.
Dava bugün saat 9.30’da başladı. Duruşma boyunca 2 ara verildi ve saat 13.30’da celse bitirildi..
Dava 21 Aralık Perşembe günü görülmeye devam edecek.

Bugünkü duruşma, hakim bir önceki celsede ailelerin ve izleyicilerin keyfi ertelemelere karşı yaptığı protestolara atıfta bulunarak, “geçtiğimiz duruşmada yaşananlardan sonra bu duruşmaya bir teklifte bulunarak başlamak istiyorum” dedi. Hakim “bir şeyleri kabul edin ki biz de bir şeyler yapalım” diyerek işbirliği teklifinde bulundu.

Avukatların “nasıl bir şey düşünüyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta mahkeme heyetinin atacağı adım ile ilgili söyledikleri çarpıcıydı: “biz de buraya Türkiye’de faşizm olup olmadığı ile ilgili bir bilirkişi getirilmesini sağlarız”. Daha önce Özgül Emre’nin Türkiye’de faşizm olduğunu ispat eden dosya sunma talebi “somut delillere dayanmıyor, yoruma dayalı” gerekçesi ile red edilmişti

Daha sonra verilen arada Özgül Emre

“Tüm çabaları devrimcilik yapmamamız için. Devrimciliği suç gibi göstermek için.
Devrimcilik Yapmak Suç Değildir.
YÜZYILLARCA CEZA DA VERSELER BU BAŞ EĞİLMEYECEK!
KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ”
diyerek izleyicileri selamladı…

Verilen aranın ardından hakim heyetinin yaptığı okumalar ile devam eden duruşma İhsan Cibelik’in tedavi hakkının savcılık tarafından red edilmesi hakkında bir konuşma yaptı.

Sonrasında Özgül Emre de geçtiğimiz duruşmalar ile ilgili uzun bir konuşma yaptı.
Özgül Emre’nin yaptığı konuşmanın ardından Avukatların İhsan Cibelik’in tedavisi için mahkeme heyetine soru sorması üzerine hakimin verdiği cevap “ben doktor değilim, buna karar veremem”(!). Bir hakimin yargıladığı tutuklunun tedavi hakkını tanıması yetkisi olmaması mümkün değildir. Ancak düşman hukukunun nasıl işlediği bu cevapta açık ve net görülüyor. İhsan Cibelik’in kanser hastası olduğ raporlarla sabit iken tedavi hakkının tanınmasını kendi görevi olmadığını iddia etmesi bu mahkemenin bağımsız olmadığının ötesinde emirle işlediğini de net gösteriyor.

Verilen cevabın ardından mahkeme 21 Aralık’ta devam etmek üzere sonlandırıldı…

Sosyal ağlarda paylaşın