Ebru Timtik’in Ailesi: ”Çocuklarımızı ancak onları sahiplenip, seslerine ses olursak yaşatabiliriz.”

Adil yargılanma talebiyle başlattıkları ve 150’li günlere yaklaşan ölüm orucu direnişindeki halkın avukatlarından Ebru Timtik’in ailesinin yapmış olduğu açıklamayı yayınlıyoruz:

Kamuoyuna,

Bizler, adil yargılanma talebi ile 142 gündür ölüm orucunda olan Avukat Ebru Timtik’in ailesiyiz.

,,Avukat Ebru Timtik, kardeşi Av. Barkın Timtik ve diğer avukat dostları 18.9.2018 tarihinde yapılan mahkemede tahliye edilmiş; fakat hemen ardından, tahliyelerden yaklaşık 10 saat sonra Ebru’lara yakalama emri çıkarılmıştır. Seçilmiş yeni mahkeme heyeti Ebru’ların son defa ifadesini alma gereği bile duymadan Barkın Timtik’e 18 yıl 9 ay, ablası Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Aytaç Ünsal’a 10 sene vermiş, toplamda tüm avukatları 159 yıl hapis cezasına çarptırmıştır.”

Ebru’nun ölüm orucu sürecinde çok hızlı kilo kaybı yaşadığını, 75 kilodan 45 kiloya düştüğünü ve sağlık durumunun kötüye gittiğini, avukatı ile son görüşmesinde cümlesini toparlamakta dahi zorluk çektiğini, ayrıca eklem ağrılarının arttığını öğrenmiş bulunuyoruz. Corona’nın da hapishanelerde özellikle Silivri Hapishanesi’nde yayıldığını, tedbir amaçlı hiçbir şey yapılmadığını endişeyle takip ediyoruz.

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hiçbir çıkar ve maddi kaygı gütmeksizin Soma ve Ermenek maden faciaları, Çorlu tren katliamı, Ali İsmail Korkmaz, Dilek Doğan, Berkin Elvan gibi toplumun vicdanını yaralayan birçok davayı üstlenmişlerdir. Suçları, ezilen, haksızlığa uğrayan sınıfın yanında olup onları sahiplenmeleridir.

Ebru ve Aytaç, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin bir an evvel dosyalarını okuyup sonuçlandırmasını talep ediyorlar. Bugün bize düşen, avukatlarımıza sahip çıkmak ve adil yargılanmaları için mücadelelerine ortak olmaktır. Çocuklarımızı ancak onları sahiplenip, seslerine ses olursak yaşatabiliriz.

Ebru Timtik’in ailesi:

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.