Almanya’da Irkçı Faşistler Durdurulamıyor(!) Engellenmiyor…

2019 yılı için; Aşırı sağcı, Irkçı ve Antisemit (yahudi düşmanlığı) Şiddet Kurbanları Danışma Merkezleri Birliği (VBRG), Almanya’nın beş doğu eyaletiyle Berlin, Kuzey Ren-Vestfalya ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde gerçekleşen ırkçı saldırıların bilançosunu araştırdı ve açıkladı.

VBRG kuruluşunun Salı günü yayınladığı verilere göre, 2019 yılında sekiz eyalette her gün en az beş ırkçı saldırı gerçekleştiği yönünde bilgiler verildi. 2019 yılı boyunca Almanya’nın eyaletlerinin yarısında toplam bin 347 saldırı kayıt altına alındı ve yüzde 80’inde fiziksel yaralama olduğu belirlenmiş. 1.982 kişi saldırılar sonucunda doğrudan mağdur olduğu yönünde kaydedilmiş. 2019 yılında ise 2018 yılına göre çocuk ve gençlere saldırılar yüzde 14 oranında artığı belirlenmiş. 2019 yılında ırkçı saldırılar sonucu 3 kişi katledilmiş. Daha 2020´nin ortasına gelmeden Almanyada 10 kişi katledildi.

VBRG Yönetim Kurulu üyesi olan Judith Porath, ”aşırı sağcılar, ırkçılar ve antisemitlerin” düşman olarak gördüğü kişiler için tehlikenin ciddi biçimde büyüdüğünü belirtti.

Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht ise, korona kriziyle meşgul olunan süreçte ”aşırı sağla” mücadelenin ihmal edilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Lambrecht, yeni verilerin, ”aşırı sağcı şiddet, ırkçılık ve Yahudi düşmanlığının” “maalesef Almanya’da çok sayıda insanın gündelik yaşamının bir parçası” olduğunu ifade etti. Lambrecht, “Aşırıcılığın beslendiği tabanı kurutmak zorundayız” diye konuştu.

Bazı kurumlar, sendika ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Alman hükümetinin Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün kurbanlarının yakınlarına ve mağdurlarına destek olması için ombudsman olarak görevlendirdiği Barbara John‘un, Adalet Bakanı Lambrecht’e bir mektup yazdığı belirtildi. Mektupta, aşırı sağcı saldırı mağdurlarına maddi destekte bulunulması istendi.

GHA Notu: Irkçılık ve yabancı düşmanlığı, Almanya’da bir devlet politikasıdır. Bilinen bir örgüt olarak NSU’nun yabancı halklara ve özellikle de Türkiye’li halklara karşı düzenlemiş olduğu saldırı ve katliamlarında açığa çıkmıştı ki devlet desteği ile bu saldırılar organize edilmiş ve katiller korunmuştı.

Bugün, ”ırkçı saldırılar durdurulamıyor, faşistler engellenemiyor” demek Alman emperyalizmini masumlaştırmak adına söylenen sözlerdir. ”Mağdurlara maddi destek sunmak ve bu doğrultuda açıklamalar yapmak” ise en basit tabiri ile Alman emperyalizminin pişkinliğidir, asıl suçluları gizleme telaşıdır…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.