Düzenin kirli elleri çocuklarımızın üzerinde

Dilsizdir benim acılarım,
Konuşmazlar kimseyle,
Sadece benim canımı acıtırlar.
Hem de hiç hak etmediğim halde.

Cemal Süreya

 

Akit TV’de yayınlanan “Derin Kutu” isimli programda, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ‘mükemmel vücutları’ olduğunu söyleyerek tüm dikkatleri üzerine çekti.


Bizim dikkatimizi bir kişinin düşüncesi değil, koca bir toplumun zihniyeti çeker. Çünkü bu rezillik sadece bir kişinin düşüncesi ile değil halkı kirli düşüncelere, teşvik edenlerden kaynaklı oluşuyor. Teşvik eden başta AKP iktidarı olmak üzere, düzenlenmek istenilen yasalardan, televizyonu ve interneti araç olarak seçip halka sunanlardır. Teşvik eden emperyalizm ve onun uşaklarıdır.

Avrupa ülkelerinde yok mu? Dünya’da yok mu?
Dünyanın en uygarları olduğunu iddia eden emperyalist ülkelerde yaşanmıyor mu çocuk istismarı?


Tabi ki sadece bizim ülkemizde yaşanmıyor, dünyanın birçok yerinde çocuk istismarı oranları çok yüksek ve her yıl daha da artıyor.

Dünyada her yıl yaklaşık 40 milyon çocuğun istismara maruz kaldığı tahmin edilirken, Avrupa’da 5 çocuktan 1’i cinsel şiddete maruz kalıyor
İsviçre de çocuk istismarında üst sıralarda yer alıyor. İsviçre’nin 9,5 milyonluk nüfusuna rağmen her yıl 11 bine yakın çocuk istismarı vakası kayıtlara geçiyor.Avustralya da çocuk istismarı vakalarının en fazla yaşandığı ülkelerden biri olarak öne çıkıyor, ülkede her yıl yaklaşık 50 bin çocuğun cinsel istismara maruz kalıyor. faillerin büyük bir bölümünün Katolik din görevlileri ve okul öğretmenleri olduğuna işaret edildi.

Vatikan’da istismar vakaları gündemden düşmüyor.

Hollanda, çocuk istismarı için “suç cenneti”
Hindistan, Rusya ve Japonya gibi büyük ülkelerde de ciddi ölçüde çocuk istismarı vakaları yaşanıyor. Japonya’daki genel suçlar tüm zamanların en düşük seviyesindeyken, 2018 oranları 80 bin 104 çocuk tacizle karşı karşıya kaldı.

Emperyalizmin hüküm sürdüğü heryerde ahlaksızlığın her türlüsü meşrudur zaten. Mesele çöze-me-mek değil, çöz-me-mek çünkü halkına düşman, geleceğimiz olan çocuklarımıza düşman.

9 yaşındaki Mert, 4 yıl önce Kars’ta kaçırıldı. Cesedi bir gün sonra boş bir arazide bulundu. Tecavüze uğramış, boğularak öldürülmüştü. Katili ifadesinde “Nasıl yaptım bilmiyorum. Öldürdüm. Ben de askerdeyken tecavüze uğramıştım” diyerek kendini savundu.

 

Suçlusu Kim? Mert’mi?

HAYIR!

 

O kirli ellerinizi çekin artık çocuklarımızın üstünden! İster 5 yaşında olsun ister 17 çocuk çocuktur, bırakın da öldükleri yaşta kalmasınlar, büyüyüp mutlu olsunlar. Hak ettikleri hayatı yaşasınlar.

AKP iktidarı ceza yasasında yapılması istenen değişiklikle erken yaştaki kız çocukları ile yapılan veya yapılacak evliliklerin önünü açmaya çalışıyor.
Türkiye’de “çocukların cinsel istismarı suçunu işleyenlere af” tartışması, 2016 yılında gündeme geldi. AKP, “rızanın olduğu nikahsız evliliklerde mağduriyeti” giderme gerekçesiyle çocuk yaşta evlenenlerin cezalandırılmamasını öngören önergeyi TBMM gündemine getirdi. Ancak çocukların “tecavüzcüsüyle” evlendirilmesinin yolunu açacağı belirtilen bu düzenlemeden, halktan gelen büyük tepki üzerine vazgeçildi. Faşizm için bu tamamen vazgeçmek değildir asla, mutlaka bir yolunu bulmaya çalışrak ve yürürlüğe sokmaya çalışacaklardır.

Osmanlıda oyun bitmez, tüm pislikleri ise Devrim temizler!

 

Sosyal ağlarda paylaşın

One thought on “Düzenin kirli elleri çocuklarımızın üzerinde

  1. Kahrolsun empayalizm kahrolsun emperyalizmin pisliklerin sessiz kalanlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.