“DÜŞMANIMIZ TÜRKİYE DEĞİL ERDOĞAN; O, ÜST DÜZEY BİR POLİTİK HAYDUT”

Beşar ESAD: “DÜŞMANIMIZ TÜRKİYE DEĞİL ERDOĞAN; O, ÜST DÜZEY BİR POLİTİK HAYDUT”

Beşar Esad, Erdoğan’a yönelik “hırsız” ithamını yinelerken, Türkiye ile ikisi Keseb’de ikisi Rusya’da olmak üzere Rusya arabuluculuğunda dört toplantı yaptıklarını ve bunların verimli toplantılar olmadığını belirtti. Rusya-Türkiye anlaşmasının geçici olduğunu belirten Esad, Kürtlerle Suriye devletinin ilişkilerinin de çoğunlukla iyi olduğunu söyledi.

Suriye devlet televizyonunda konuşan Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD’nin IŞİD lideri Bağdadi’yi öldürmesine, Kürtlerle ve Türkiye ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

IŞİD, ABD’NİN KULLANDIĞI BİR ARAÇ

Bağdadi’nin öldürülmesinin mevcut durumu değiştirmediğini belirten Esad, IŞİD’in ABD tarafından kullanılan bir araç olduğunu, ABD işlevli görürse hızlıca yeniden dönüşüme tabi tutulabileceğini söyledi. Esad, Suriye’nin Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyona katılmadığını da ekledi.

RUSYA-ERDOĞAN ANLAŞMASI GEÇİCİ

Rusya ile Erdoğan iktidarı arasındaki anlaşmanın geçici olduğunu ve Türkiye’yi değil ama Erdoğan ve benzerlerini düşman olarak gördüklerini söyleyen Esad’ın açıklamalarından satır başları:

“Rusya-Erdoğan anlaşması geçicidir, Rusya’nın taktik ve stratejik hedeflerini birbirinden ayırmamız lazım.”

“DÜŞMANIMIZ, TÜRKİYE DEĞİL ERDOĞAN VE BENZERLERİ”

“Türkiye’yi düşmanlaştırmamaya dikkat etmeliyiz, bizim düşmanımız yalnızca Erdoğan ve benzerleridir.”

Astana anlaşması, Türkiye’nin İdlip’teki teröristleri geri çekmesini içeriyordu, bir yılı aşkın süredir bir şey yapmadılar, biz de bölgede kendi askeri operasyonumuzu düzenledik.”

“Rusya Türkiye-ABD anlaşmasının bir tarafı değil. Rusya’nın anlaşmaları daima açık, Rus politikasında gizli taraflar yok, bu bizim açımızdan rahatlatıcı.”

“Donald Trump en iyi ABD Başkanı, onun içi dışı bir, aynı şeyleri yaparken Nobel Barış Ödülü alan selefleri gibi değil.”

“KÜRTLER SURİYE DEVLETİYLE İYİ İLİŞKİ İÇİNDE”

“Pek çok Kürt Suriye devletiyle iyi ilişkiler içinde, Suriye ordusunu girdiği alanlara Kürtler buyur etti.”

“Suriye devleti şu an Kürtlerin kontrolü altında olan bütün alanlara geri dönecek, nihai hedefimiz Suriye devletinin 2011 öncesinde olduğu gibi tam kontrolü.”

“ABD, Suriye ordusunu karşısında savaşmak üzere gönderemeyeceğimiz bir süper güç. Devlet halk direnişini destekleyecek ve ABD de Irak’ta yaptığı gibi çekilecek. Halk içinde yurtsever hassasiyete ihtiyacımız var. ABD ve diğerlerinin buraya gelmek için kullandıkları Suriyeli hainlerdi.”

“ERDOĞAN ÜST DÜZEY BİR POLİTİK HAYDUT”

“Erdoğan’a tam da onu tarif etmek için ‘hırsız’ dedim. Yeni bir şey yok. O fabrikaları, petrolü, buğdayı çalan bir hırsız. Üst düzey bir politik haydut. Herkese yalan söylüyor, herkese şantaj yapıyor ve açık bir ikiyüzlü.”

“TÜRKİYE İLE DÖRT TOPLANTI”

“Eğer (BM Suriye Özel Temsilcisi) Pedersen, İdlip’teki durumu askeri operasyona gerek duymadan çözecek araçlara ve kabiliyete sahipse bu iyi olur. Türkiye’ye gidip teröristleri sivillerden ayırmaları konusunda onları ikna edebilir.”

“Türkiye’yle düzenlenen bütün toplantılar Rusya ile birlikte gerçekleşti çünkü onlara güvenmiyoruz.”

“Türkiye’yle düzenlenen bütün toplantılar güvenlik toplantılarıydı, iki tanesi Keseb’de ve iki tanesi de Rusya’da gerçekleşti. Hiçbiri de verimli değildi.”

“TÜRKİYE’NİN ATADIĞI TARAF TERÖRİSTLERİ TEMSİL EDİYOR”

“Putin’in askeri operasyonların sonunu ilan etmesi terörizme karşı mücadelenin sonu anlamına gelmiyor.”

“İsrail ve Türkiye arasındaki fark şu ki biz İsrail’i kabul etmiyoruz, Türkiye’den farklı olarak bizim iyi kötü ortak bir tarihimizin olduğu komşu bir İsrail halkı diye bir şey yok.”

“Anayasa Komitesi, Suriye krizine dair bir çözüm sunmuyor. Çözüm ülkede terörün sonunu getirmektir. Suriyelilerin birbirleriyle diyaloğu iyidir.”

“Anayasa tartışma komitesindeki bir taraf Suriye’de ve Suriye’nin bakış açısını yansıtıyor, oradaki taraf Suriye hükümeti değil. Türkiye tarafından atanan diğer taraf ise teröristleri temsil ediyor. Biz onları BM temsilcisinin gördüğü gibi kabul etmiyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.