Dünyadan…

Hindistan: Gerillaya bilgi götürdüğü  iddia edilen öğrenci tutuklandı

8 Haziran Cumartesi günü, Haydarabad, Telengana polisi, Maoist gerilla ile  bağlantıları olduğu iddia edilen Osmania Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Ranjit Rao’yu tutukladı.Tutuklanan öğrenci  PCI (Maoist) Telangana Komitesi Sekreteri için çalışmakla suçlanıyor. Polis, Rao’nun bir yol kontrolü sırasında tutuklandığını ve susma hakkını kullandığını  söyledi. Yerel Polis ayrıca  Ellerinde Rao`ya ait bir flash sürücü ve Maoist metinleri ele geçirdiklerini iddia ediyor.

Şili: Öğretmenlerin düzenlediği gösteriye Jandarma saldırdı

Şili Öğretmen Sendikaları, yaptıkları görüşme çağrılarının karşılıksız kalması sonucunda 7 Haziran Cuma günü ikinci kez grev haftası ilan etti. Başkent Santiagoda binlerce öğretmen büyük bir gösteri düzenledi.

Geçtiğimiz hafta Şili’de öğretmenler ülke genelinde süresiz grev başlatmıştı. Şili Öğretmenler Birliği, ülkedeki devlet okullarındaki çalışma koşulları iyileştirilene kadar belirsiz süre derslere girmeyeceklerini açıklamıştı.

Jandarmaların saldırılarına göstericiler Molotof kokteylleri ile karşılık Verdi.

Kanada / Kebek:  Göçmenler için yapılacak cezaevi inşaatına saldırı düzenlendi

Haziran ayının ilk haftasında Kanada’nın çeşitli şehirlerinde hapishane projelerine karşı saldırılar düzenlendi.

Quebec`de inşaası süren Laval cezaevine Cumartesi günü yapılan saldırıda şirketin araçları tahrip edildi. Laval cezaevi göçmenler için inşa ediliyor. Canada`da hapishanelerin yapımına karşı çıkan ve eylemleri ile yapılacak hapishaneleri engellemeye çalışan çeşitli aktivist gruplar ortak eylem kararı aldılar. Hapishanelerin yapımını engellemeye çalışan gruplar   17 ve 20 Şubat’ta birbiri ardına eylemler gerçekleşti.   Gecen ay yaklasik 50 örgüt, yapılacak hapishanenin inşaatını engellemek için güçlerini birleştireceklerini açıkladı. Son olarak, protestonun merkezinde örgüt,” sınır yok, cezaevleri yok”, üç şirkete karşı yürütülen eylemleri destekledi.

Eylemciler, örneğin hapishane planlarını tasarlayan mimarlık firması Lemay`a canlı çekirgeler,  Kazı şirketi Loiselle tesislerinin Dekontaminasyon ( sterilden sorumlu bölüm ) bölümüne pislik artıkları bırakmışlardı.

Montreal Polisi Kebek`de Laval cezaevi inşaasına yapılan saldırıyı doğruladı, eylemleri yapanları araştırdıklarını, şimdiye kadar kimlerin yaptığını bulamadıklarını söyledi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.