Donbas Borotba (Mücadele) Birliği’nden ALEXEY ALBU İle Röportaj: ”Ukrayna’da Son Durum”

Ajansımız’da 13 Eylül’de gerçekleştirdiğimiz ”Ukrayna’da Son Durum, Rusya Emperyalist Mi?” konulu canlı yayında konuk olarak davet ettiğimiz Alexey Albu; teknik sorunlardan (savaş ortamı) dolayı katılamamıştı..

Ukrayna’da son durumu açıklamak için yayına katılamasa da bizlere bir video gönderdi.. Çevirisiyle birlikte okurlarımıza bu videoyu sunuyoruz..

Merhaba sevgili yoldaşlar.

Ukrayna ve Donbass’taki durum hakkında sizinle konuşma fırsatına sahip olduğum için çok mutluyum. Durum, örneğin bir ay önce ya da üç ay önce olduğu kadar kolay değil. Ama kritik değil. Ukraynalı askerler bazı yönlerde çok fazla güç toplayrak, farklı yabancı paralı askerlerin yardımıyla ve birçok NATO silahını kullanarak bize saldırdılar.
Ancak Çarkov bölgesinde ve Kherson’un bazı köylerinde bulunan askerlerimiz daha rahat mevzilere geri çekildiler. Evet, çok iyi değil ve buna gerçekten üzüldük, ancak yapabilecekleri tüm varyantların en iyi varyantı gibi görünüyordu. Çünkü başka bir seçenek direnişi örgütlemeye devam etmekti, ancak sonuç çok trajik olabilirdi. Bu, İzium veya Balakliya gibi şehirlerin veya diğer köylerin Mariupol ve diğer bazı şehirlerin Naziler tarafindan yok edildikleri gibi yok edilebilirdi.

Güçlerimizin daha rahat bir konuma çekilmesinin bir başka nedeni de kuşatmayı önlemekti. Çünkü bu gerçekten tehlikeli bir durumdu ve çok büyük bir kuvvet grubumuz çember içine alınabilirdi. Bu yüzden çok daha iyi pozisyonlara geri dönmeye karar verdik. Ve şimdi savaşmaya ve güçlerini yeniden düzenlemeye devam ediliyor. Durumun değişeceğine inanıyoruz çünkü Ukrayna ordusu bu sefer çok büyük kayıplar verdi. Örneğin 4 gün içinde sadece Nikolayev yönünde yaklaşık 4000 asker kaybetti. Yaklaşık bir ay önceki dönemle karşılaştırırsak, tüm cephede 200, belki 300 ile 400 asker kaybedebilirlerdi. Ama şimdi sadece bir yönde 4 günde 4000 kişiyi kaybettiler.

Ve her gün çok insan, çok teknik ekipman kaybediyorlar. Ve Ukrayna ordusunun bu saldırısı sonsuz olamaz, bitecektir. Ve bence belki bir hafta içinde, belki biraz sonra biter ve güçlerimiz karşı saldırıya geçer.
Dolayısıyla Ukrayna tarafından işgal edilen bölgelerdeki durum çok kötü, çünkü onlar Rus devletini destekleyen insanlara karşı baskıyı örgütlediler. Ve Rus devletini destekleyen birçok insan var. Ve bu şehirlerde yaşayanların hepsi şimdi gerçek tehlikede.
Yani bu şehirlerde kalanların hepsi şimdi gerçek tehlikede. Ancak orada yaşayan ve siyasi olarak aktif olan ve Rusya’yı destekleyenlerin çoğu tahliye edildi. Rusya yanlısı ve antifaşist konumda olan binlerce insan tahliye edildi ve şimdi Rusya Federasyonu’nda güvenli yerlerdeler. Yani mücadele devam edi yor.
Bazı yönlerde güçlerimizin bir miktar başarı elde ettiğini söylemek istiyorum. Örneğin bir gün önce Karlovka yakınlarında Majorske köyünün çok müstahkem bir bölgesini kırdılar. Ve çok iyi bir sonuçtu. Çünkü savaşçılarımız bu pozisyonda birkaç ay boyunca Ukrayna ordusunun savunmasını kıramadı. Ayrıca güçlerimiz şimdi Bahmud’un doğu kısmına girebildiler, buna Arhamovsk şehri diyoruz.

Ayrıca Donetzk Halk Cumhuriyeti’ndeki Solidar şehrinin doğu yakasına ulaştılar. Şimdi güçlerimiz bazı yönlerde başarılı oluyor ve bu başarının gelişeceğine ve birkaç haftanın bize güzel haberler getireceğine inanıyorum.
Yoldaşlar, dayanışmanız için size çok teşekkür etmek istiyorum. Ve ülkenizdeki faaliyetleriniz için çok teşekkür ederim çünkü bilmelisiniz ki Ukrayna nazi hükümetini desteklemeyi bırakma talebini taşıyan her pankart bizim için çok önemli. Ve bunun birinin hayatını kurtardığını bilmelisiniz.

Yani yoldaşlar mücadele devam ediyor. NO PASARAN!

Sosyal ağlarda paylaşın