Dolar yükselişte, Faşist medyada tek bir satır yok!

Dolar : 7,9641 TL’ye yükselirken Euro   : 9,4460 TL oldu. Hafta sonu ise kur bu rakamların çok daha üzerindeydi.

AKP faşizminin yönetememe krizi ekonomide de kendini net bir şekilde gösteriyor. Ekonomik krizin sürekli olduğu ülkemizde halk her gün daha fazla yoksullaşır. İki gündür dolar ve diğer dövizlerde durdurulamayan artış artış var. İki gün içerisinde dolar ve euro’da %1.6 artış oldu ve yükseliş devam ediyor. Ancak AKP iktidarının her konuda suç ortaklığını yapan faşist medyada bu konuda tek bir kelimeye rastlamak mümkün değil. Tek dertleri ülkeyi olmadığı gibi, zengin, müreffeh, sorunsuz göstermeye çalışmak. Eğer dolar artışı ile ilgili bir haber varsa o da “dış güçler” tarafından operasyon yapıldığı şeklinde servis ediliyor.

Böylesi döviz artışları, ya da krizin daha da katmerlendiği zamanlar emekçilerin zaten çekilmez hale gelmiş hayatlarını işkenceye dönüştürüyor. Dövizin yükselmesi ya da diğer ifadeyle ekonomik krizin derinleşmesi, tekellerin kârlarını etkilemez.  Aksine tüm göstergeler, tekellerin böylesi zamanlarda karlarını normal zamanlara oranla katladıklarını gösteriyor.

Olan halka oluyor. Yoksullar daha yoksul zenginler daha zengin!

Her konuda yönetemem krizi içerisinde olan AKP iktidarı, ekonomik krizinin faturasını bu düzenden palazlanan tekellere, milyarları doymak bilmez şekilde kasalarına dolduran para babalarına kesmiyor elbette. Her döviz artışı halkın cebinden alınıyor. En temel ihtiyaç maddelerine bile getirilen zamlar tekelleri zengin ederken halkı yoksullaştırıyor.

AKP’nin faşist medyası da bu gerçeği gizlemeye çalışıyor. Tüm muhalif medyanın tek gündemi dövizdeki artış iken halen tek bir satır haber yapmayan faşist medya gerçeğin üzerini örtebileceğini, yalanlarla halkı uyutabileceğini sanıyor.

HAYIR!

Halk her şeyi çok iyi görüyor.

AKP şefi Erdoğan’ın damadı halkla dalga geçer gibi anlatmıştı dolardaki artışı.

Zanneddiyorlar ki tek onlar akıllı tüm halk aptal!

Dövizdeki artış halkın yaşamını daha da çekilmez hale getireceği belli.

AKP faşizminin ekonomide de yapabileceği bir şey yok. Tek yapabileceği patronu ABD ve diğer emperyalistlere el açıp yalvarmak olacak. Ancak emperyalistlerin de bulacağı -geçici de olsa- çözümler halkın hiç bir derdine deva olmayacağı gibi yoksulluğunu katmerleyecektir. Halkımız İMF’nin kemer sıkma politikalarını iyi bilir.

Halk her anlamda adaletsizliğe mahkum edilmeye çalışılıyor. Ancak bu halk adaletsiz kalmaz. Kendi göbeğini kendi keser. Aç ve yoksul bırakan bu kan emicileri sırtından atmasını bilir… Buna ne AKP faşizminin ne de onun faşist medyasının engel olmaya gücü yetmez.

Sosyal ağlarda paylaşın