Doğal Gaza % 48 Zam! Otogaza Bir Ayda 3 Kez Zam!..

Doğalgaza bir zam daha yapıldı. Bu defaki zam, öyle “azar azar” yapılan zamlardan biri değil.  

Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) sitesinde yayınlanan kasım ayı tarifesine göre; sanayi abonelerine yüzde 48, elektrik amaçlı tarifeye ise yüzde 46 zam yapıldı.

Buna göre; yıllık tüketimi 300 bin metreküpün üzerinde olan serbest tüketicilerin kullandığı 1000 metreküp doğalgazın fiyatı ekim ayına göre yaklaşık yüzde 48 artarak 3 bin 500 liraya çıktı.

Organize sanayi bölgesi veya kullanıcı birliği abonelerinin tükettiği 1000 metreküp doğalgazın fiyatı ise yaklaşık yüzde 48 artarak 3 bin 482 liraya yükseldi.

Otogaza Da Zam!

Otogaza ise, 2 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş zam yapıldı. 

Türk Lirası’nın (TL) döviz karşısındaki değer kaybı gerekçe gösterilerek, akaryakıt ve otogazda zam üstüne zam yapılıyor. 

Tekellerin insafı izanı yoktur!

Daha bir ay önce, 2 Ekim’de otogaza 71 kuruşluk zam yapılmıştı. 

10 gün önce, 21 Ekim’de otogaza bir zam daha yapılmış ve otogaz fiyatlarına 22 kuruş daha bindirilmişti. 

21 Ekim’deki zamla birlikte, otogazın litre fiyatı İstanbul’da 6.17 liraya, Ankara’da 6.25 liraya, İzmir’de ise 6.27 liraya yükselmişti.

2 Kasım’dan geçerli olacak olan 48 kuruşluk zamla ise, otogaz fiyatı 7 liraya yaklaşmış oldu.

Sonuç olarak otogaza son 1 ayda 3 kez zam yapılmış oldu.

Akaryakıt ve Otogaz fiyatları, Türkiye’de 2005 yılından bu yana, tamamen petrol tekellerinin inisiyatifinde belirleniyor. Zammın gerekçesi her dönem değişiyor, ama zam yapılması hiç değişmiyor ve sürekli. 

“Piyasa” dedikleri ve gerçekte tekellerin çıkarlarıyla şekillenen koşullar gerekçe gösterilerek yapılan zamlar, haklı, gerekli zamlar değildir. Bu gerekçeler, tekellerin, emperyalist devletlerin soygunlarına geçirilen kılıftır.  

Sosyal ağlarda paylaşın