Djampa: Bu Şarkımızı Direnenlere Adıyoruz

Fransa’da kültürel sanatsal faaliyetlerini sürdüren DJAMPA grubundan direnenlerin sesi olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek, İbrahim Gökçek ve adalet için yaşamını yitiren Mustafa Koçak anısına şarkı yayınladı.

Ermeni asıllı müzik grubu DJAMPA geçtiğimiz 2 Şubat 2019 tarihinde Fransa’nın güneyindeki Marignan’da düzenlenen Grup Yorum’a özgürlük konserleri kapsamında sahne alarak, Grup Yorum üzerindeki baskılara son verilip, halkın sesinin baskılarla yasaklanamayacağını vurgulamıştı. Fransa genelinde yaptıkları türnelerle, aldıkları sahnelerde direnenlerin ve mazlum halkların sesine kulak veren Grup DJAMPA’nın mesajı şöyle:

“Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve Helin Bölek son nefesini verirken, Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı ise yaşanan direniş karşısında sağırlığını koruyordu:

Demokrasi ve Özgürlük için türkü söylemek…

İbrahim Gökçek 323 gün sürdürdüğü ölüm orucu direnişine ara verdikten sonra 7 Mayıs 2020 tarihinde tedavi edildiği hastanede yaşamını yitirdi.

Ölüm orucu direnişinin 288. gününde, 3 Nisan 2020 günü Grup Yorum solisti Helin Bölek son nefesini verdi.

Bir kaç gün sonra 24 Nisan günü ise adalet isteyen 28 yaşındaki Mustafa Koçak tutuklu bulunduğu Türkiye hapishanesinde ölüm orucu direnişinin 297. gününde yaşamını yitirdi.

Bu şarkımızı direnen ve direnişin sesini daha da ileriye götürmesini istediğimiz Grup Yorum’a adıyoruz.

Bundan bir yılı aşkındı; “Grup Yorum’a Özgürlük” konseri kapsamında 2 Şubat 2019 tarihinde Fransa’nın Marignan şehrinde DJAMPA olarak Barış Güney ile birlikte Yorum’da destek amacıyla sahne aldık.

Bu şarkımızı özgürce türkülerini söylemek isteyen Grup Yorum üyesi Helin Bölek, İbrahim Gökçek ve demokrasi için mücadele eden ayrıca adalet isteyen Mustafa Koçak’a adıyoruz.

Bu nasıl mümkün olabilir?

Sözün bittiği yerdeyiz!

Diktatörler aynı virüs gibidir hiç bir zaman durmuyorlar…”

Grup DJAMPA’yı takip etmek için: djampa.free.fr veya ; https://www.facebook.com/duodjampa/ 

sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.