Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden İşkence Yayını

Bir sistemin zulümde, zalimlikte hangi noktada olduğunun en açık göstergelerinden biri, zulmün aleni hale getirilmesidir.

MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un danışmanı Emre Soylu, bugün kendine ait sosyal medya hesabından Diyarbakır’da bir polisin ölümünün ardından gözaltına alınan kişiye işkence yapılırken çekilmiş fotoğrafları paylaştı.

Diyarbakır polisi, bu resimle „biz işkence yapıyoruz“ diye ilan ediyor dünya aleme.

Saklısı yok, gizlisi yok!

30 Mayıs günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde polis Atakan Arslan’ın “dur” ihtarına uymayan bir kişinin açtığı ateş sonucu öldüğü açıklanmış, bunun ardından da bölgede operasyonlar başlamıştı.

Operasyonlar sırasında polise ateş açtığı iddia edilen Muhammet Emir Cura adlı kişinin yanında oldukları iddiasıyla, 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından, işkence görüntüleri medyaya yansıdı.

İŞKENCE SESLERİ VE GÖRÜNTÜLERİ

NEDEN YAYINLANDI?

Görüntülerde gözaltındaki Muhammet Emir Cura adlı kişinin, hiçbir yasa, kural ve ahlak tanımaksızın çırılçıplak soyularak yere yatırıldığı görülüyor.

Bir polis de Emir Cura’nın sırtına ayağıyla basmıştı.

Tıpkı, ABD’de George Floyd’un KATİL POLİS Derek Chauvin tarafından katledilmesinde olduğu gibi.

Yine medyaya YANSITILAN bir başka videoda ise, işkence sesleri ve işkence gören kişinin sesleri duyuluyor.

27’inci dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un Danışmanı Emre Soylu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki işkence resimlerini, “Hain, emniyetin şefkatli kollarında” ifadeleri ile paylaştı.

Bu resimler ve işkence seslerinin kayıtları, hiç kuşku yok ki, birileri tarafından polisin işkenceciliğini kanıtlamak için sızdırılmadı.

Tam tersine, bu işence resim ve videolarını yayınlayan ve yayınlatanlar, bizzat o işkencecilerdir. AKP’nin İçişleri Bakanlığı’dır.

Bu görüntülerle, tüm halka gözdağı veriliyor. Bu görüntülerle, devlete karşı eylem yapabilecek herkese gözdağı veriliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.