Diyanet İşleri Başkanı “Dini istismar eden yapılara müsaade etmemeliyiz”(!)

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye’nin 81 ilinde din istismarı konusunda çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi. Erbaş, “Dini istismar eden yapılara müsaade etmemeliyiz” dedi.

Kuruluşu dini istismar etmek için olan kurumun bu açıklamayı yapması komik gelebilir. Ancak yalan öylesine acemice söyleniyor ki, mumun yatsıya kadar yanmasına bile gerek bırakmıyor. Zira dini en fazla istismar eden, iktidar tarafından istismar edilmesine zemin sunan Diyanet İşleri Başkanlığıdır ki tarihinin hiç bir döneminde bu boyutta din sömürüsü yaşanmamıştır ülkemizde.

AKP’nin borazanlığını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı işi camilerden AKP’ye oy vermeyenin müslüman olmadığı yönünde Cuma fetvaları vermeye götürdü. En kritik politikalarını halka maletmek, halkı ikna etmek için AKP diyaneti çok geçmişteki iktidarlardan kat kat daha etkin kullanmıştır. Dini kullanarak dertleri unutturmayı, yoksulluğu kadermiş gibi göstermeyi vazife edinmiş Diyanet’e karşı halkımızın gözünü açık tutması gerekir asıl olarak. Ramazan aylarında kurulur, yardım adı altında sadakalar halkı bu yoksulluğa mahkum eden AKP faşizmi değilmiş gibi yüzsüzce dağıtılır. Her ramazan ayını halkı daha fazla uyutmak için fırsata çevirmesine izin vermemeli, temiz dini duygularının faşizm tarafından kullanılmasına karşı çıkmalıdır…

Sosyal ağlarda paylaşın