DİSK/Tekstil’de görevden alınan Mehmet Türkmen: SGK’ye ve valiliğe bile bildirmişler ama bana bildirilmedi

DİSK/Tekstil yönetimi, sendikanın Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’i “uyumsuzluk” gerekçesiyle görevden aldı. Türkmen, sendikal anlayışının birçok kesimi rahatsız ettiğini söyledi.

Bir DİSK klasiği diyebileceğimiz bir olay daha yaşandı. DİSK Genel merkez bürokratları bir Sendika yöneticisini görevden aldı.

DİSK/Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen kendisine hiçbir bilgi verilmeden, hiçbir bildirim dahi yapılmadan görevden alındığını söyledi ve şöyle devam etti : “11 Kasım itibariyle görevden alınmışım. Bugün Uğur Tekstil işçilerine de mesaj gönderilmiş. SGK’ye ve valiliğe bile günler öncesinden bildirmişler. Ama şu ana kadar bu konuda bana doğrudan iletilen, bana ulaşmış hiçbir bilgi ve belge yok. Bari bunu, bu kadar gizli yapmayın. Bölge temsilcisi olarak iki yıldır görev yaptığım ve bu süre içinde binden fazla üye yaparak barajı aşmasına katkı sunduğum sendikadaki görevimden alınıyorum ama bunu yaparken tenezzül edilip bana bir açıklama bile yapılmıyor. Yazık size

DİSK’in hiçbir uygulaması meşru olmadığından, yaptığı her şeyi gizli saklı yapıyor. Sadece icazetinde varlığını koruduğu faşizmin kurumlarına bildirimde bulunmak amerikancı DİSK’e yeterli geliyo. Valiliğe, SGK’ya bildiriyor ama lütfedip görevden aldığı sendikacıya bildirmiyor.

Görevden alınan DİSK/Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, sendikal anlayışının birçok kesimi rahatsız ettiğini belirterek, “İşçilerin karar aldığı ve yönettiği bir sendikanın, sınıf sendikacılığının inşa edilmesinden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

DİSK/Tekstil'de görevden alınan Mehmet Türkmen: Sendikal anlayışımız  rahatsız etti
Sosyal ağlarda paylaşın