DİRENİŞLER MECLİSİ Çorlu Tren Katliamı Davasını İzledi!

’11 yaşındaki bir kız çocuğunun ADALET duygusu dimdik ayaktaydı’

Çorlu tren katliamı davasını ‘Direnişler Meclisi’ adına arkadaşlarıyla birlikte takip eden Nuriye Gülmen duruşmaya dair izlenimlerini paylaştı:
En başından sabahtan bu saate kadar ara karar verilene kadar duruşmadaydık. Korkunç bir tabloydu. Müştekiler beyanda bulunmaya devam ettiler,müdahillik taleplerini dile getirdiler. Tabiki ne yaşadıklarını evlatlarını, yakınlarını orada nasıl bulduklarını, nasıl yaralandıklarını anlattılar. Tabi ki çok acı aynı zamanda çok öfkelendirici şeylerdi anlattıkları.

Küçük bir kız çocuğu 11 yaşında şöyle sordu: Bence bu davada ki ‘ADALET TALEBİ’ni en iyi dile getiren nokta oydu. Dedi ki;Siz dedi, orda dört kişi. Savcı ve hakimlere seslendi:

Siz orda dört kişi rahat rahat oturuyor sunuz!
Sizin hiç bu yaşta babanız öldü mü? dedi.
Gerçekten o heyetin rahatı, o kadar rahatsız ediciydi ki…Küçük bir kız çocuğunun bunu görmüş olması, onun adalet duygusunun dimdik ayakta olması bugün bizi gönendirdi.Duruşmadan hiç bir şey çıkmadı.Dava sürümcemede bırakıldı. Nerdeyse bütün talepler reddedildi.Göstermelik bir iki şey belki kabul edildi. ADALET çok çok uzakta.

ADALET bizim güçlü ellerimizde. Bunu bir kez daha gördük.” Ancak biz sağlayabiliriz adaleti. Onlardan bekleyeceğimiz bir şey olmadığını bir kez daha gördük. Öfkeliyiz tabii ki çok.Bugün çok duygulandık. Tüylerimiz diken diken oldu ve çok öfkelendik. 25 canın hesabının sorulması için bizde direnişler meclisi olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız aileler gibi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.