Dersim’de 3 uzman çavuş bir kadına tecavüz etti

Dersim’de bir kadının, 3 uzman çavuşun cinsel saldırısına maruz kaldığı, şiddet görerek sokağa atıldığı, Elazığ’da bir hastaneye kaldırıldığı ve daha sonra getirildiği Tunceli Devlet Hastanesi’nde kapısı kilitli bir odada tedavi edildiği ileri sürüldü.

Dersim’de son günlerde sosyal medyada en çok konuşulan 1 kadına 3 uzman çavuşun tecavüz etmesi olayının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Bir uzman çavuşun evinde 20 yaşındaki kadına tecavüz edip daha sonra işkence edip dışarı attıkları ile ilgili bilgiler geliyor.

Olayın duyulmaması için ise kadını Elazığ devlet hastanesine kaldırıldı. Daha sonra tekrar Tunceli devlet hastanesine yatırıldığı iddia edildi.

Yaşananlar tecavüzcüleri korumak, olayın üstünü örtmek için her türlü önlem alındığını gösteriyor.

*Dersim’e getirilen kadının hastane kayıtlarına adının geçirilmediği düşünülüyor.

* Yatırılması gereken bölüm yerine başka bir serviste tedavi edilmiş.

* Tecavüz vakasının açığa çıkmaması için kadının Tunceli Devlet Hastanesi’nin 2’nci katında bulunan dâhiliye A-326 nolu odada tutulduğu, bu odanın kapısına ise “Ziyaretçi yasaktır” yazısı asılarak, kimsenin içeriye girmesine izin verilmiyor.

*Odaya kimse alınmıyor. Tedavisi ile bir kadının ilgilendiği bu kadının dışında ise odaya 30-35 yaşlarında (!) iki adamın daha girdiği belirtiliyor.

* Yerel kaynaklar, olayın nasıl açığa çıktığına dair şu bilgileri verdi: “Hastanede çalışan bir temizlik görevlisi o odanın önünden geçiyor. Odayı temizlemeye yelteniyor. Fakat odanın kilitli olduğunu görüp merak ediyor. Araştırıyor ve odadaki kişinin tecavüz edilen kadın olduğunu öğreniyor.”

* Bunun yanı sıra Tunceli Devlet Hastanesi’ndeki sivil polis sayısının arttırıldığı gözlemlendi.

* Olayın duyulmasının ardından kadının taburcu edildiği ve hastaneden 3 erkek eskortluğunda çıkartıldığı öğrenildi. Tunceli dışına çıkarıldığı düşünülüyor.

Dersim Tunceli Barosu da, haberlerde yer alan iddialara ilişkin savcılığa başvurdu. İddiaların ihbar kabul edilerek soruşturulmasını talep etti.

VALİ İNKAR ETTİ !

 Yine kentteki etkinlik yasağına dair Tunceli Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya ile dün görüşen kentteki kurum temsilcilerinin, konuyu gündeme getirdiği ve Yosunkaya’nın da olayın doğru olmadığını ileri sürdüğü, isteyen kişinin hastanelere durumu sorup savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğini önerdiği kaydedildi.  

Son dönemlerde o kadar çok askerin polisin tecavüzleri basına yansıdı ki. Sadece yansıyanları bu. Yansımayanları yansıyanlardan kat kat fazla olduğuna kimsenin şüphesi olmasın.

Son alınan bilgilere göre  Valilik bekar asker ve polise saat 19.00’dan sonra sokağa çıkmayı yasaklamış. Belli ki ırz düşmanı sapık asker ve polislerini korumak için başka bir önlem aklına gelmemiş. Mesela tecavüzcüleri teşhir edip yargılanmalarını sağlamak !

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.