Dersim Talanı: 11 Maden Bölgesi İhaleye Cıkarılıyor…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Dersim’de maden sahası olarak belirlenen 11 bölgenin ihaleye çıkarılacağı belirtildi. İhaleler, 23 Eylül’de yapılacak.


İhaleyle ilgili bu gelişme, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu tarafından halka duyuruldu.


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafindan daha once yapilan aciklamada, 60 kilometrelik uzunluğa sahip Munzur Dağları’nın tamamının maden sahası ilan edildiği belirtilmisti.Munzur Dağları’nın tamamının maden sahası ilan edildiği Dersimde halen 145 maden projesinin bulunuyor.

“Dersim halkı olarak doğamızın, suyumuzun, ağacımızın, kuşumuzun, börtü böceğimizin sesi olacağız.”
Maçoğlu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bu ihaleler iptal edilmelidir. Doğanın ve orada yaşayan canlıların yaşam hakkını yok sayamazsınız. Bizler de bu yaşamın bir parçasıyız. Bu sebeple biz Dersim halkı olarak doğamızın, suyumuzun, ağacımızın, kuşumuzun, börtü böceğimizin sesi olacağız. Madencilik ile ilgili ilimizde yapılacak olan çalışmalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. İhaleye katılacak olanlara çağrımız ise, kar hırsıyla hareket etmemeleri ve bu ihaleye girmemeleridir”.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.