Deprem Stuttgart’ta Anılacak

AKP hükümetinin soygun ve talan politikaları sonucunda yaşanan 6 Şubat depremi sonucunda Antakya ve Kahramanmaraş ve Adıyaman’ın içinde bulunduğu 11 ilde yaşanan katliamın birinci yılı dolayısıyla, Almanya’nın Stuttgart kentinde faaliyet yürüten Stuttgart Halk Kültür Evinde bir anma düzenlenecek.

Stuttgart Halk Kültür Evi tarafından yapılan açıklamada, “Depremde Katledilen On Binlerce Halkımızı, Katliamın Birinci Yılında anacağız” denildi.

Avrupa’nın bir çok yerinde yapılacak yıldönümü etkinlikleri ile sadece depremde hayatını kaybedenler anılmayacak, aynı zamanda AKP faşizminin politikaları teşhir edilecek ve asıl katledenin deprem değil kapitalizmin doymak bilmezliği olduğu anlatılacak.

Yapılan açıklamaya devamla; “6 Şubat’ta Hatay ve Kahramanmaraş’ta on binlerce halkımız katledildi. AKP faşizmi bu katliamı bir kader, bir kaza olarak açıkladı. Katlettikleri hiçbir canımızın hesabını vermediler. Halkı yalanlarla oyalayarak depremi ranta çevirdiler. Katliamın birinci yılında halk hâlâ çadırlarda. Ölülerimiz için ADALET istiyoruz. Halkın konut sorunu çözülmelidir” denildi.

Stuttgart Halk Kültür Evi son olarak; “Stuttgart ve çevresinde yaşayan tüm halkımızı, Depremin birinci yılında bir araya gelmeye ve katledilenleri anmaya çağırıyoruz” denildi.

STUTTGART HALK KÜLTÜR EVİ Almanya’nın Stuttgart şehrinde bulunuyor. Voltastrasse 14, adresinde faaliyetlerini sürdürüyor…

Sosyal ağlarda paylaşın