AKP faşizminin Filistin davası: “Yaşasın Filistin Halkının Direnişi” sloganına 3 ay görüş yasağı.

AKP faşizmi meydanlarda halkı kandırmak amacıyla Filistin halkının yanındaymış gibi görünmeye çalışıyor. Ama asıl gerçek AKP faşizmi İsrail’in dostudur. ABD emperyalizminin çıkarlarını korur. Hatta kelimenin tam anlamıyla İsrail’den farksızdır. Ortadoğu’da İsrail ABD’nin ileri karakoludur. Yani İsrail ABD’dir. AKP ise ABD’nin yani İsrail’in işbirlikçisidir. Bu gerçeğin aksini iddia edenlerin dönüp AKP döneminde İsrail ile her türlü ilişkilerin gelişimine bakması gerekir. Orada görünen gerçek AKP İsrail’in en tartışmasız müttefiki ve tedarikçisidir…

Adana Kürkçüler hapishanesinde yaşanan da bu politikadan farksızdır.

Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi Özgür Tutsakları, Siyonist ‘İsrail’ saldırıları ile katledilen ve aynı zamanda direnişlerini sürdüren Filistin halkıyla dayanışma amacıyla bulundukları hücrelerden “Filistin Halkı Yalnız Değildir!” sloganlarını haykırdı. Bu eylem üzerine, hapishane müdürü keyfi olarak devrimci Özgür Tutsaklara üç ay görüş yasağı verdi.
Geçtiğimiz gün Kürkçüler’de bulunan Özgür Tutsak Fikret Kara, yakınlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde konuyla ilgili anlatımda bulundu:

“Adliyenin içinde ‘Şeriat İsteriz’ diye slogan atıyorlar, kimse dokunuyor mu?

‘Adalet İstiyorum!’ desen ters kelepçe yapıp gözaltına alırlar, mahkeme mahkemede süründürürler insanları. Ama ‘şeriat isteriz’ demek serbest. Almanya’da da aynı, o ırkçılar-Naziler öyle destekleniyor, böyle büyütülüyor. Hitler’i yaratan kimdi yani. Bunlardır sonuçta destekleyip büyütüyorlar bu yılanları.

Bunu da söylemek istiyorum; gazetecilere, habercilere haber verirsiniz.

Yeni müdür gelmiş. Yeni gelenler hep böyle kendini böyle belli edecek, gösterecek zaten. O da cezaları üç ay arttırmış. Diğeri bir-iki ay ceza veriyordu, yeni müdür üç ay yapmış, ‘zam yapmış’.

Mesela en son verdikleri ceza ne; bunu anlatırsınız insanlara.

En son verdikleri ceza şu: ‘Filistin Halkı Yalnız Değildir!’ diye slogan atmışız, ‘Kahrolsun Emperyalizm, Siyonizm! Yaşasın Filistin Halkının Mücadelesi!’

Bunun sloganını attık diye üç ay ziyaret cezası vermişler. Peki bu ceza kararını, herhalde Netenyahu’ya gönderseler bayağı sevinirler, tebrik-takdir ederler, ‘helal olsun’ derler. ‘Valla biz de aynısını Filistinli mahkûmlara yapıyoruz zaten’.

Yani bir slogan atmanın cezası üç ay olabilir mi? Bir de ‘Filistin Halkı Yalnız Değildir!’ dediğimiz için böyle ceza veriyorlar bizlere. Bunu da söylersiniz.

Televizyonlara çıkıp gözyaşı döküyorlar, ‘mazlum Filistin halkının yanındayız’ diye söylüyorlar, bir yandan da yüzlerce gemi gönderiyorlar ‘İsrail’e, bir yandan da Amerikan üsleri İncirlikler-Kürecikler açık; Amerika’nın, ‘İsrail’in hizmetinde. Biz de buna karşı çıktık diye bize üç ay ziyaret cezası verdiler.”

Sosyal ağlarda paylaşın