Deniz Gezmiş Parkı’nın Adı Değiştirildi…

İSİMLER DEĞİŞTİRİLEBİLİR, AMA TARİH SİLİNEMEZ!

İstanbul Ataşehir’de bulunan Deniz Gezmiş Parkı’nın adı, Ataşehir Kaymakamlığı’nın talimatıyla, Ataşehir Belediyesi tarafından değiştirildi. Parkın girişindeki Deniz Gezmiş Parkı adı kaldırılarak, parka geçici olarak “Deprem Parkı” adı verildi.


AKP’nin kaymakamı ve CHP’nin belediyesi, ortaklaşa Deniz Gezmiş’in adını silmeye soyunmuşlar. İlginçtir ki; parkın açılışını da 3 Nisan 2011’de CHP Genel Başkanı sıfatıyla Kemal Kılıçdaroğlu yapmıştı.

Parkın adının değiştirilme gerekçesi ise, tam bir “bahane”; parklara isim verme yetkisinin ilçe belediyelerinde değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu, daha önceki isim vermenin “hukuksuz” olduğu ileri sürüldü. Bu gerekçe, kendi hukukları açısından doğru olsa bile, kuşku yok ki, basit bir hukuki düzenleme ile çözülebilecek bir sorundur. Parkın ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanabilirdi.

Devletin, AKP’nin kaymakamı, Deniz Gezmiş ismini zaten istemez. Muhtemelen adı geçtiğinde tüyleri diken diken olur onların.Ataşehir Belediyesi ise, AKP kaymakamının talimatına direnmemiş, hukuk mücadelesi vermeyip, kaymakamlık talimatını “başüstüne” diyerek yerine getirmiştir.

Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Ulaş Bardakçı, Hüseyin Cevahir… Bu isimleri bugüne kadar çok silmeye çalıştılar Türkiye tarihinden.


Kimse başaramadı.


Buna Ataşehir kaymakamının, ya da belediyesinin de gücü yetmez.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.