AKP, Deprem Önlemlerine İlişkin Bir Önergeyi Daha Reddetti…

ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜME TERKEDİLDİ!..

İzmir Depreminden sonra, okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi içn TBMM’de gündeme getirilen bir önerge, AKP ve MHP’nin oylarıyla REDDEDİLDİ.

HDP tarafından verilen “Okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için MEB bütçesinin artırılması önergesi” AKP-MHP tarafından kabul edilmedi.

HDP önergesinde, okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için MEB bütçesinin 10 milyar lira artırılması öneriliyordu. Ancak AKP, çocukların can güvenliği için 10 milyar lirayı çok gördü. Öyle ya, o 10 milyarı, AKP yandaşlarına dağıtmak varken, niye okullara, çocuklara harcansın ki.. 2021 yılı bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda geçtiğimiz günlerde başlamıştı; sözkonusu öneri de Bütçe Komisyonu’nda “MEB ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçesi” görüşülürken yapıldı.

AKP’nin bugüne kadar depremle ilgili reddettiği onlarca önerge var. Depremle ilgili önlemlerin alınmasına bütçe ayırmadıkları, bunu gündeme almadıkları gibi, varolan önlemleri bile boşa çıkarıyorlar. Yüzlerce deprem toplanma kurtarma alanını, imara açmaları, başka işler için kullanmaları bunun en bariz örneğidir.

Bir başka yan ise, 17 Ağustos 1999 depreminden beri toplanan “deprem vergileri”nin AKP iktidarı tarafından deprem için kullanılmamasıdır. Tablo buyken; Açık ki, bu durumda depremin öldürdüğü ve öldüreceği her kişinin KATLEDİLMESİNİN sorumluluğu AKP’ye aittir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.