DAMINDA ŞAHAN – GÜLER ZERE

Film Odasında bu hafta:

Güler Zere belgeseli – Yönetmen: Oya Aslan

Faşist iktidar hapishanede yakalandığı damak kanseri için ona zamanında dışarıda tedavi hakkı tanımadı. Oluşan kamuoyu sonrasında ise geç kalınmış olsa da özgürlüğüne kavuştu.

“Bana dışarıda ölme özgürlüğü verdiler” demişti. Güler; gözleri, saçtığı yıldızlarıyla tarihe ismini yazdırdı. Film Güler Zere’nin dışarıya çıkması için verilen zorlu 121 günlük mücadeleyi konu almaktadır…

1995 yılında tutuklanan Güler Zere müebbet hapis cezasına çarptırılmış ve bu süreçte damak kanseri gibi tedavisi kolay bir bir kanser türüne yakalanmasına rağmen faşizmin intikamcı ceza sisteminin işletilmesiyle ölümün eşiğine gelene dek tahliye edilmemişti. Güler Zere’nin tedavisini dışarıda sürdürebilmesi için 121 gün sürdürülen mücadele sonunda sonuç verdi ve o, unutulmaz gülümsemesiyle dışarıyla buluştu. Dışarıda 6 ay hastalıkla mücadele ettikten sonra 7 Mayıs 2010′da ölümsüzleşti.

Bugünde; 38 yıldır tutsak, ağır tecrit koşullarında kanser hastası Ali Osman Köse başta olmak üzere, hasta tutsakların serbest bırakılması için mücadele devam ediyor. Ali Osman Köse için ülkede ve avrupada yoğunlaşan eylemliliklerin olduğu bu süreçte okurlarımıza, izleyicilerimize Güler Zere belgeselini sunuyoruz..

Belgeseli izlemek için : https://halksinemasi.com/movies/daminda-sahan-guler-zere/

Damında Şahan Güler Zere

Sosyal ağlarda paylaşın