Cumhurbaşkanı, Kararlarını Resmi Gazetede Yayımlamak Zorunda Değil

Cumhurbaşkanı Kararlarını Resmi Gazetede Yayımlamak Zorunda Değil!

Bu ne demek. Ülke ile ilgili her hangi konuda aldığı bir kararı kimseye duyurma zorunluluğu yok AKP şefi erdoğanın.

Geçtiğimiz Kasım ayında çıkardıkları Resmi Gazete Yönetmeliği’nin 8/ç bendine; “Cumhurbaşkanlığınca Resmi Gazetede yayımlanması uygun görülen karar ve genelgeler yayımlanır” şeklinde bir değişiklik yaptılar.

Ayrıcalıklı Cumhurbaşkanlığı veya Başkanlığa geçmeden önce Bakanlar kuruluna verilmiş yetkileri şimdi Cumhurbaşkanı kullanıyor. Kamulaştırma; özelleştirme; desteklenecek projelerin seçilmesi; vergi oranlarının, ihale kurallarının değiştirilmesi; üst düzey personel atamaları ve daha niceleri Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla yapılıyor. Ve Bu kararların Resmi Gazete’de yayımlanması zorunlu değil.

Hırsızlığı, ihale komisyonculuğu ve ihaleye fesatçılığı ile dünyaya nam salmış AKP şefinin, neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu anlamak hiç de zor değil. Arada sırada da olsa ortaya çıkan  yolsuzlukların veya verilen kararlarda yolsuzluk olup olmadığının sorgulanmasının  önünü kesmek!

Karikatür Leman Dergisinden

En son Tank Paleti ihalesinin kendisinin kararı ile açığa çıkmasının ardından  kendisine ihale ile ilgili soru soran gazeteciyi azarlayan faşist şef 1587 Cumhurbaşkanlığı kararı imzaladı. Bunlardan sadece 800’ünü resmi gazetede yayımladı.  Geri kalanlarda nasıl soygun ve talan sözkonusu olduğu henüz bilinmiyor.

Tartışmalı tank paleti fabrikası ihalesi ile ilgili sorulan soruya verdiği cevapta bile sirkatin söyleyen erdoğan şunları dile getirdi: “..Burası kiraya verilmiştir. Biz bir işi yaptığımızda ülkemiz bundan ne kazanır buna bakarak yaparız.. 25 yıl süreyle de buraya kiralanmıştır” diyerek nasılsa satılmadığını iddia etti soruyu geçiştirmeye çalıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.