7597 Şirket Kapandı.

Belli aralıklarla, çeşitli konularda yapılan araştırma sonuçları ülkenin ekonomisinin geldiği durumun daha net görülmesini sağlıyor. Bu araştırmaların bazıları her ne kadar gerçeği gizleme amacı gütse de ülkenin ekononisinin batmış olduğunu gizlemeyi beceremiyorlar.  Ülke ekonomisinin iyiye gittiğini anlatırken tekellerin kârlarına kattıkları kârı göstererek  yapıyorlar.  

Burada görülmesi gereken tekeller kârlarına kâr kattığı için ülke ekonomisinin batmış olduğudur. Türkiye’de sistem, tekellerin, holdinglerin çıkarını koruduğu gerçeğini bu tekellerin ve holdinglerin ettikleri kârdan görmek mümkün. Onlar kârlarına çoğalttıkça biz yoksullaşıyoruz. Daha net bir ifade ile onların iyiye giden ekonomisi bizim mutfağımızın daha fazla fakirleşmesidir.

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Türkiye’de 7597 şirketin kapısına kilit vurduğunu anlatan bir araştırma yayınladı.

Açılan Şirket Azaldı Kapanan Şirketler Çoğaldı


TOBB verilerine  göre  kurulan şirket sayısının ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.3 azalarak  52 bin 474’e düştü.

Kapanan şirket sayısı yüzde 5.59 artarak 7 bin 597’e indi.

TOBB bu şirketlerin aslında küçük esnaflar olduğunu belirtmiyor. Her gün kötüye giden ekonomi, dövizin yükselişi, ağırlaştırılan vergiler, hammadde ve akaryakıta yapılan zamlar  holdinglerin kârlarını kat be kat arttırırken küçük esnafın kepenk kapatmasına yol açıyor. 7597 şirket kapanırken holdinglerin kârlarında azalma değil aksine sürekli çoğalma oluyor.

 İşte 2019’da kâr eden şirketlerin durumu. Ekonomik krizin kime yaradığını çok açık görebiliriz:

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.