Cübbeli Tetikçi Akın Gürlek’in Verdiği Ceza Onandı

AKP’nin tetikçisi Akın Gürlek’in başkanlığını yaptığı 37. ağır ceza mahkemesince Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezası istinaf mahkemesince hukuka uygun bulundu.

Senaryo aynı: AKP intikam almak ister, gerekirse Soylu’ya tutuklatır, mahkemeye ceza vermeye kurulu bir hakim atanır, savunma ne olursa olsun ceza verilir, nasıl olsa itiraz mercileri vardır, istinaf mahkemesine başvurulur, istinaf da cezayı hukuka uygun bulur… böyle sürer gider AKP faşizminin yargı oyunu.
AKP faşizmi, yerel seçimlerde aldığı yenilginin intikamını almak için hedefe koyduğu Canan Kaftancıoğlu’na ceza vermek için de Akın Gürlek’i görevlendirmişti. Akın Gürlek, hukuki yollarla cezalandırılması mümkün olmayan, AKP’nin düşman gördüğü kişi veya kurumlara ceza vermek için kullandığı hakim kisveli tetikçi.

Akın Gürlek eğer bir davaya atanmışsa, o davada AKP’nin her ne bahasına olursa olsun hapse atmak istediği biri veya birileri yargılanıyordur.
HHB’li avukatlara göstermelik kurulmuş mahkemede 159 yıl hapis cezası veren Akın Gürlek.

Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına karar veren mahkeme başkanı Akın Gürlek.

Selahattin Demirtaş ve S.Süreyya Önder’e 2013 Nevruz kutlamasında yaptığı konuşmalar nedeniyle hapis cezası veren Akın Gürlek.

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için 1 yılı aşkın süre tutuklu kalan Berkay Ustabaş davasının hakimi Akın Gürlek.

Barış akademisyenleri davasında en fazla mahkumiyet kararı veren hakim Akın Gürlek…

Bu davalar Akın Gürlek’in keyfiliğini konuşturduğu davalardan sadece birkaçı.

Canan Kaftancoğlu’nu veya herhangi birini mahkum etmek için AKP’nin delile ispata hukuka ihtiyacı yok. İhtiyaç duyduğu tek şek Akın Gürlek gibi giydikleri cübbeden başka hukuk ile hiç bir bağı olmayan halk düşmanı hakimler.

Canan Kaftancıoğlu’nu mahkum etmek için Akın Gürlek 2013 yılında attığı twitleri delil olarak kullandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.