Bremen’de Fas’lı bir göçmen polis tarafından katledildi

Bremen’de göçmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı Gröpelingen’de caddenin ortasında, Almanca, polis terörünü lanetleyen protesto yazıları ve çiçeklerin olduğu bir daire içindeydi Faslı göçmenin öldürüldüğü yer.


Kaldığı evden çıkarılmak istendi Faslı yaşlı göçmen. Ellerinde mahkeme kararı, kapının önünde ise eşyalarını boşaltacakları bir kamyon da hazır etmişlerdi. Gerekçe hazırdı; ‘evi’ iyi kullanmamıştı. Faslı göçmen evden çıkarılmayı kabul etmedi, direndi, bağırdı ve çaresizce dikildi karşılarına. Evi boşaltacak görevliler polis çağırdı. Korkutup öyle boşaltacaklardı evi; yani polis zoruyla. Polisi görünce iyice çılgına döndü yaşlı Faslı göçmen. Eline geçirdiği bir bıçakla dikildi polisin karşısına. Sonradan ayaklarına sıkılan iki kurşunla katledildi polis tarafından. Gerekçe; ‘polise bıçakla saldırdı’ oldu ve suçlandı.

Bremen Halk Cephesi yaptığı açıklamada ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele çağrısı yaptı:

Göçmenlerin kaderi, polis, NSU çetelerinin kurşunları olamaz. Almanya’da ırkçı faşist çeteler halka saldırıp katliam yaparlarken, faşist çeteler tetikte beklerlerken, Alman polisi ‘evi boşaltmıyor, sokağa atılmayı kabul etmiyor’ diye yaşlı göçmene ateş edip katlediyor

Irkçılığı ve yabancı düşmanlığı sadece Amerika’da aranmamalı, Almanya’da yıllardır ırkçılık ve yabancı düşmanlığı sistematik olarak sürdürülüyor. Göçmenlere, yabancı emekçilere potansiyel suçlu gibi bakılıyor. Onları düşman olarak gösterenler ırkçılığın sorumlularıdır. Irkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele edelim. Tüm göçmenler ırkçılığa karşı birleşmeli ve örgütlenmelidir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.