Covid Aşısının Yan Etkileri Öldürüyormu?

Amerikan Pfizer ilaç şirketi ile Almanya merkezli BioNTech’in geliştirdiği korona virüs aşısı Aralık ayının sonlarından itibaren çeşitli ülkelerde kullanılmaya başlandı. 15 Ocak 2021’e kadar dünya çapında yaklaşık 35 milyon kişiye aşının ilk dozu verildi. 

Açıklanan rakamlara göre Almanya, Norveç, Belçika,ABD ve Portekiz’de aşı yapıldıktan sonra 40 kişi hayatını kaybetti. Aşının yan etkileri ağır ve normal olarak kayıt edilmeye devam ediyor. 

Korona gündeme geldiğinden bu yana, ilaç tekelleri arasında aşı için büyük bir yarış vardı. Bu yarışta tüm kurallar, ilkeler ve yasalar çiğnendi. Yılları aşan ilaç araştırmaları ve onayları Korona virüs aşısında sadece 6 ayda onaylandı. 

Almanya’da 10 Kişi Öldü

Almanya’da Pfizer ve BioNTech aşısından sonra 10 kişi hayatını kaybetti. Almanya’da aşılanan 842 bin kişiden açıklanan rakamlara göre! 10’u aşı olduktan sonra hayatını kaybetti. Ülkedeki Paul Ehrlich Enstitüsü, ölümlerin sebebini araştırmaya başladığını bildirerek ölümlerin yaş ortalamasının 79 ila 93 arasında değiştiği ifade edildi. Enstitünün Sağlık Ürünleri Bölümü Başkanı Brigitte Keller-Stanislawski, açıklamasına göre aşının yapılması ile ölüm arasındaki süre ise birkaç saat ile 4 gün arasında değiştini yönünde.  Keller-Stanislawski, “Bu hastaların durumu çok ağırdı, birden çok hastalıkları bulunuyordu ve hafifletici tedavi görüyorlardı. Elimizdeki bilgiler ışığında bu kişilerin hastalıkları nedeniyle vefat ettiklerini ve bunun aşılanma sürecine denk geldiğini tahmin ediyoruz” şeklinde iddiada etti.

Belçika’da 1 Kişi Öldü 

Belçika’da Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşının 82 yaşındaki bir kişi vurulmasından 5 gün sonra hayatını kaybettiği açıklandı. Federal İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı (FAMHP), “14 Ocak 2021’de FAMHP’ye 82 yaşındaki bir kişinin aşı işleminden 5 gün sonra öldüğü bildirildi. Aşılama ile bireyin ölümü arasında bir bağlantı olup olmadığını belirlemek için incelemeler sürmektedir” açıklamasında bulundu.

Norveç’te 23 Kişi Öldü 

Norveç’te Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının vurulmasından sonra 23 kişi hayatını kaybettiği açıklandı. Kaydedilen ölümlerden sonra Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü’nden risk uyarısı yapılarak, aşının 80 yaş üstündekiler için riskli olduğu duyuruldu.

ABD’de 1 Doktor Öldü

ABD’li Gregory Michael adlı doktor aşıdan 2 hafta sonra hayatını kayıpetti. Michael, 18 aralıkta aşının ilk dozunu olduktan 3 gün sonra ellerinde ve ayaklarında küçük lekeler ortaya çıkmış. Yapılan kan testlerinde değerlerinin normal seviyenin çok altında olduğu kaydedilmiş. Eşi Heidi Neckelmann  eşinin yoğun bakıma alındıktan kısa süre sonra hayatini kaybettiğini belirtti.

Portekiz’de 1 Hemşire Öldü

Portekiz’de 30 Aralık 2020’de Pfizer-BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısını olan Portekiz Onkoloji Enstitüsü Pediatri Bölümü’nde (OPI) çalışan 41 yaşındaki hemşire Sonia Acevedo 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Korona virüs aşısının belli bir yaş üstündeki kişilerde ağır yan etkilere sebep olduğu açıkça görülüyor. Yapılan aşı sayısına göre ölümlerin az olduğu söyleniyor ama ölümler oluyor! Aşı şuana kadar yapılan açıklamalara göre 40 can aldı. Ve henüz aylar ve yıllar geçtikten sonra veya ikinci dozdan sonra nelere sebep olacağı belli değil. Çünkü ilkeler ve kurallar çiğnenerek kâr için insan hayatının ne kadar riske atıldığı bile bilinmeden aşılamaya başlanıldı. 

Karşımızdakilerin tek dertleri para ve kar olan emperyalist tekeller olduğu bilindiği için, açıklanan ölüm sayılarına ve koronayla ilgili açıklamalara da kuşkuyla yaklaşmak gerekiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın