Çorlu tren katliamında ölen Oğuz Arda’nın annesine Ceza!

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında eşini ve oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel hakkında iki dava açılmış, 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz’e, mahkeme heyetine, “Üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet” ifadeleri gerekçesiyle dava açılmıştı.
Çorlu tren katliamında henüz sorumlular hakkında bir ceza çıkartmayan AKP yargısı adalet isteyenlere elini çabuk tutuyor. Katliamda 8 yaşında oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel’e 8.800 TL ceza veren mahkeme acılı anneyi ‘kamu görevlilerine hakaretten’ suçladı.
Kamu görevlilerine hakaret dedikleri ise, mahkeme heyetine, “Üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet” ifadeleri.
Davanın ikinci duruşması için mahkemeye gelen Mısra Öz, duruşma sonrası yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:
‘HAKKIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
İsterlerse 800 bin lira ceza versinler bu davada gerçek sorumlular yargılanmadığı müddetçe hakkımızı aramaya devam edeceğiz. En iyi bildikleri şey para olduğu için bizleri para cezasıyla korkutmaya çalışıyorlar. Korkmuyorum, vazgeçmiyorum, hakime de söyledim. Sözlerimin arkasında olmakla birlikte, bize verdikleri kararlarla bizi korkutamayacaklar, 25 kişiyi buraya getiremeyenler bizi getirmeyi daha kolay olarak görüyorlar. Gerçek sorumlular buraya gelsinler, çünkü biliyoruz ki gerçek sorumlular bize bile rüşvet vererek bizi susturmaya çalışıyorlar Oturdukları koltuktan.”
İstanbul Halkalı’dan Edirne Uzunköprü’ye giden tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar’da devrildi. İhmaller zinciri sonrasında devrilen trende 25 kişi hayatını kaybetti. Kaza denilen olayın önlenebilir olduğu bilirkişi raporlarında sabit. Önlenebilir olmasından dolayı yaşanan tam bir katliam. 25 kişi yaşamını yitirdi, en az 300 kişi yaralandı. Kazanın yaşandığı alanda iki yıl sonra, 16 Temmuz 2020’de, bilirkişi heyeti keşif yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın