Çorlu Tren Katliamında Adaletsizlik Devam Ediyor

Dün yeni 8 temmuz Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde trenin raydan çıkması sonucunda  25 canın hayatını kaybettiği facianın yıldönümü idi. 1 yıl geçmesine rağmen henüz yaşanan can kayıplarından dolayı tutuklanan yok! Katliamdan sonra yaşananlar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına yaşatılanlar adaletsizliğin ne kadar büyük ne kadar yüzsüzce yapıldığını gözler önüne seriyor.

En hatırlanması gereken gelişmelere madde madde bakalım :

  • Bilirkişinin kazadan 10 gün önce menfezlere kontrol yapılmış olsaydı facia önlenebilirdi raporuna rağmen sadece 4 kişi kusurlu bulundu. Dördü de şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.
  • Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) hazırladığı raporda mevsim normalleri dışında aşırı yağış nedeniyle taşkınlar olduğunu, selin menfezle ray arasındaki bir metre yükseklikte ve 10 metre genişlikteki toprak ve çakılı alıp götürdüğünü iddia etti ama İnşaat Mühendisleri Odası ise sorumlunun yağmur değil gerekli denetimi yapmayanlar olduğu ve seri fren yapılmasaydı trenin raydan çıkmayabileceği yönünde görüş belirtti.
  • CHP’nin tren kazasına ilişkin TBMM’ye sunduğu araştırma önergesi ise AKP oylarıyla reddedildi.
  • Çorlu başsavcılığı açtığı soruşturma sonucunda, siyasetçi, bürokrat ve TCDD yöneticileri hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
  • 3 Temmuz 2019’da, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin davadan çekilme kararı, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uygun bulunmadı.
  • Duruşmayı izlemek isteyen aileler salona alınmadı!
  • 3 Temmuz’da görülen davada adalet isteyen ve duruşmayı izlemek isteyen ailelere polis saldırdı. Polis acılı ailelere jop ve biber gazı kullandı.
  • Şu anda Çorlu tren faciası davasında tutuklu yok!
acılı ailelere saldıran kahraman polis(!) bu polis amirinin halka düşmanlığı tescillidir. Demokratik eylemlere sahibinden daha fazla tahammülsüzlüğü ile tanınır. Halka bu şekilde saldırgan olmasının özel bir nedeni birilerine rüşt ispat etmek veya bir suçunu affetirmek mi onu bilmiyoruz ama halka düşmanlığı tartışmasız.
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.