Avrupa Direnişler Meclisi 9 Temmuz’da Açlık Grevinde

Avrupa Direnişler Meclisi birleşenleri olan Musa Aşoğlu’na Özgürlük Komitesi, Londra Direniş Çadırı, Fransa Direnişçileri-Zehra Kurtay ile Veli Yatı, Belçika – Cahit Zorel, Fransa’dan Paris Direnişçileri, Düsseldorf Direniş Çadırı ve Avusturya Direnişçileri 9 Temmuz günü yapacakları bir günlük açlık grevi eylemi ile tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri, halkın avukatları ve Yürüyüş dergisi emekçileriyle dayanışmada bulunarakAvrupa’da gasp edilen oturum haklarının geri verilmesini isteyecek.

Yapılacak açlık grevi eylemine ilişkin 8 Temmuz günü Paris Direnişçileri Zehra Kurtay ve Veli Yatı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;

“Paris Direnişçileri olarak 9 Temmuz Salı günü açlık grevindeyiz.

Faşizmin hukukunu tanımıyoruz. 
Faşizmin hukukunca verilen hiçbir kararı tanımıyoruz. 
Bu çerçevede verilen hiçbir kararın biz Devrimciler ve halkımızın nezdinde bir geçerliliği yoktur. 
Adaletsizliği kanıksamayacağız adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz.

Grup Yorum’un açlığıyla ilerlediği bu hakikat yolunda, Paris Direnişçileri olarak, 9 Temmuz Salı günü, yarın onların açlığına biz de ortak oluyoruz ve tüm halkımızı yarın bizlerin açlığına ortak olmaya davet ediyoruz. 
Halkın Sanatçıları Serbest Bırakılsın. 
Halkın Avukatları Serbest Bırakılsın. 
Yürüyüş Dergisi Çalışanları Serbest Bırakılsın. 
Faşizme teslim olmayacağız. 
Devrimcilik yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. 
Biz Kazanacağız”

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oturum hakları için direnen Cahit Zorel tarafından 7 Temmuz günü yapılan açıklamada ise şöyle denildi;

“Grup Yorum elemanları açlık grevinde. İçerde dışarda, baskılara, haksız hukuksuz tutuklamara, konser yasaklarına, aranma listelerine, İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskınlara karşı bugün itibari ile 50 gündür açlık grevindeler.
Grup Yorum tarih yazıyor. Yalnız notaları ile değil, notaları ile savaştığı faşizme karşı direnmenin tarihini yazıyor. Bu tarih bizim tarihimiz.

Halk için hak için sanatçılık yapanların bu saldırılara uğramasını, baskılarla susturulmaya çalışılmasını asla kabul etmiyorum.

Avrupa direnişler meclisi olarak her hafta açlığımızı açlıklarına katacağız. Ben de direnişler meclisinin bir direneni olarak 9 Temmuz Salı günü oturma eylemi yaptığım yabancılar dairesinin önünde 1 günlük açlık grevinde olduğumu duyuracağım.

9 Temmuz Salı, saat 12.00
Herkesi direniş alanımda Grup Yorum için 1 günlük açlık grevi eylemime katılmaya çağırıyorum.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.